Kuigi peaminister Mart Laari ettepanekul eraldab riigikantselei Euroopa Liidu infosekretariaat euroskeptikutele 200 000 krooni eesmärgiga elavdada Euroopa Liidu alast arutelu, on see eurotondi pelgurite arvates häbematult väike summa nende miljonite kõrval, mis kulutatakse Euroliidu propagandaks.

Eesti Paremtsentristliku Noortefoorumi president Arne Otter näeb peaministri ettepaneku taga eelkõige riigipoolset soovi kontrollida euroskeptikute liikumist. “Eurooptimistid näeksid hea meelega Ivan Sussanineid euroskeptiliste liikumiste eesotsas,” jääb Otter pessimistlikuks.

Kõikidel eurokriitikutel tuleks esitada 1. augustiks projekt, mille rahastamist taotletakse. Rahaeralduse otsustab ELi infosekretariaadi, peaministri büroo, valitsuse pressibüroo ning eurointegratsioonibüroo esindajatest koosnev komisjon. Euroopa Liidu infosekretariaadi nõuniku Eve Paaveli andmeil on positiivse otsuse eelduseks veendumusi näitav varasem tegevus. 11. juuli seisuga polnud ühtegi avaldust sekretariaati veel laekunud.

“Eks ma viisakuse pärast vist taotluse esitan,” ütleb Eesti euroskepsise kodupesa toimetav Kalle Kulbok, “aga ma olen veendunud, et tegelikkuses kujuneb see ikkagi nii, et raha antakse nii-öelda oma õukonna skeptikutele, kes tegelevad banaani kõveruse mõõtmisega ning tõsisemalt Euroopa Liidu alasesse arutellu ei süüvi.”