Algselt ähmasena tunduvad trendid on aga osa suuremast muutusest kokanduses ning eriti restoranipidamises. 1500 USA peakoka arvamuse järgi kokku pandud nimekiri alkoholist, jookidest, söökidest, kulinaarsetest trendidest ja toodetest, näitab ära mida on oodata nii ühendriikides, kui ka kogu maailmas 2011 aastal.

Lähemalt uuringut vaadates näeme, et järgmist aastat peetakse kohaliku toidu aastaks, kuid eriti oluliselt tõstetakse üles kohalikku kala ja liha. Samuti on oluliseks märksõnaks järgmisel aastal toiteväärtus ning lihtsus, nii öelda algtõdede ja väheste komponentide juurde naasemine. Väga huvitava punktina märgivad peakokad ära, et 2011 aastal hakkavad paljud restoranid oma enda aedades kasvatatud toitu menüüdes kasutama. 

Järgmise aasta kuumimad toidud on kogusvalmistatud jäätis, tänavatoidust inspiratsiooni saanud eelroad, must riis, kohalik liha ja kala ning traditsioonilised etnilise mõjuga hommikusöögid. Jookidest teeb suure tagasituleku jäätee ning isedestilleeritud alkoholist valmistatud kokteilid.

Kõige vähem huvitavateks toitudeks ja tooraineteks nimetavad ühendriikide peakokad 2011. aastal alligaatoriliha, quiche'i, pudeldatud vett, merekarpe ning rupskid.

Peakokkade arvates on järgmise aasta trendideks ka erinevad odavamat lõunatamist lubavad kupongid ning fikseeritud hindadega menüüd. Lisaks näevad peakokad ka menüüde lihtsustamist, et vähendada valmistusaega ning selleks vajaminevat tööjõudu.

2011. aastal võib näha ka uute mobiilsete restoranide ja ratastel gurmeeköökide ilmumist toidumaastikule. Restoranide juurde lisatakse veiniaiad ning väliterassid. Eestist võib sarnase näitena tuua restorani NEH, mis toodi talveperioodiks tallinnlasi kostitama Pädaste mõisast. 

Peakokad on veendunud, et üha enam näeme me menüüdes tervislikke roogasid ning ka meil tuntud Ph-tähistega toite. 

Lähemalt saab Toidutrendid 2011 uuringut näha siit.