Konteinerites müüdava küttepuidu ja võrgus kaminapuude hinnad ei ole EKI andmeil kuu võrdluses eriti muutunud. Soodusmüükide tulemusel olid jaanuaris lahtised 30–50 sentimeetri pikkused küttepuud keskmiselt 2–5 protsenti odavamad kui eelmisel kuul ja kolmemeetrise saagimata küttepuu hind oli jaanuaris keskmiselt protsendi võrra odavam kui detsembris. Võrreldes eelmise aasta jaanuari hindadega, on hinnatõus konjunktuuriinsituudi andmetel olnud 11 protsenti, vahendas BNS.

Lahtised toored lepahalud maksid jaanuaris keskmiselt 37 eurot kuupmeetri kohta ja on aastaga kallinenud 20 protsenti. Kasehalgude hind on aastaga tõusnud viis protsenti keskmiselt 47 euroni kuupmeetri eest. Konteineris lepapuude hind tõusis aastaga keskmiselt 16 protsenti 50 euroni kuupmeetri kohta ning kasekonteiner kallines 17 protsenti 60 euroni kuupmeetri eest.

Kuivade lahtiste lepahalgude hind on aastaga kerkinud üheksa protsenti, samal ajal konteineris müüdavate kuivade lepahalgude hind eriti ei muutunud. Konteineris müüdavad kuivad kasehalud kallinesid aastaga 20 protsendi võrra.

Võrgus müüdav kuiv lepa-kaminapuu kallines aastaga keskmiselt kuus protsenti, makstes tänavu jaanuaris 70 eurot kuupmeeter. Kase-kaminapuu hind aastaga ei muutunud, olles umbes 80 eurot kuupmeetri eest. Lepa-kaminapuu 40-liitrise võrgu hind kõikus vahemikus 2,2–3,5 eurot, kasel peamiselt 3–3,5 euro vahemikus, teatas konjunktuuriinstituut.

Puitbriketi ja puidugraanulite hind tõusis võrreldes möödunud aasta jaanuariga kaks protsenti vastavalt 168 ja 187 euroni kuupmeetri eest. Turbabriketi hinnatase langes aastaga üheksa protsenti, sest Tootsis lõpetati turbabriketi tootmine ja müügiloleva Sangla turbabriketi hinnatase on madalam.