Liikumine sai alguse Pariisis 1989. aastal, peakorter asub Põhja-Itaalias Bra linnas. Organisatsioon võitleb üleilmastuva kiirtoidukultuuri vastu, toetab kohalikke talupidajaid ja tootjaid ning tõstab inimeste toitumise teadlikkust.

Selle asutaja, itaallane Carlo Petrini peab toidu peamiseks koostisosaks naudingut. Ta usub tehnoloogia kasulikkusesse, mis võimaldab tal valmistada toitu täpselt ja õigeaegselt, ent niipea kui masinad hakkavad mõjutama toidu kvaliteeti, astub Carlo selle kaitseks kõhklemata välja.

Praeguseks on organisatsioon laienenud 122 riiki ning korraldab regulaarselt ülemaailmseid üritusi, nagu maailma suurim toidu- ja veinilaat Salon del Gusto, juustulaata Cheese, kalafestivali Slow Fish ning maailma toiduringkondade kohtumisi väikeses Turini linnakeses.

Lühidalt öeldes tähendab slow food teadlik olemist sellest, mida suhu pistad. Ka Eestis on slow food  liikumine üha enam hoogu kogumas, kuna taaskord on ausse tõusnud ise toidukraami kasvatamiane või selle ostmine turult; üha enam propageeritakse ise toidu valmistamist ja selle nautimist koos pere ja sõpradega. Kõik see kõneleb slow food liikumisega ühte keelt.

Allikas: slowlife.ee