Neist jõukaim, maailmas küll alles 194. kohal, on 2,4 miljardi USA dollari ehk ligi 44 miljardi kroonini ulatuva varandusega naftafirma Yukos juht Mihhail Hodorkovski.

Maailma jõukamate inimeste edetabelit juhib juba neljandat aastat järjest William H. III Gates ehk Bill Gates, kelle varanduslik seis on küll olnud üsna kõikuv. Tipphetkest 1999. aasta edetabelis, mida Gates juhtis 90 miljardi dollariga, on tänaseks alles jäänud 58,7 miljardit dollarit ehk veidi üle triljoni krooni, mis sellest hoolimata tagas kindla esikoha.

Ühtekokku mahtus edetabelisse 538 inimest, kelle varanduslik seis ulatus vähemalt ühe miljardi USA dollarini. Venemaa, kelle esindajad jõudsid esmakordselt Forbese edetabelisse 1997. aastal, on seekord esindatud koguni kaheksa inimesega. Neist kõige madalamale kohale platseerunud Viktor Tðernomõrdin on eestlastele tuntud kui Venemaa endine peaminister, kes nüüd tegutseb Vene suursaadikuna Ukrainas.

Mihhail Hodorkovski 2,4 miljardit USD Sündis 26. juunil 1963 Moskvas. 1986 lõpetas Mendelejevi nimelise Moskva keemiainstituudi.

Juba järgmisel aastal asutas koos oma mõttekaaslastega erakapitalil rajaneva teaduskeskuse, mis viis tööstusettevõtete tellimusel läbi turu-uuringuid. 1988 asutas MENATEP panga ja oli selle juhatuse esimees kuni 1995. aastani.

Seejärel juhtis investeerimisfirmat ROSPROM, mis asus juhtima ligi 30 Vene firmat, mille aktsionärid olid tihedalt seotud MENATEP pangaga. Alates 1997. aastast on naftafirma Yukos juhatuse esimees.

Yukos tegeleb nafta ammutamise ja töötlemisega, 2000. aastal toodeti näiteks 49,6 miljonit tonni naftat ja kaasproduktina 1,5 miljardit kuupmeetrit gaasi.

Samas on Yukosel ka ulatuslik kütuse jaemüügivõrk enam kui tuhande tanklaga.

Aasta alguses oli Yukosel üle 48 000 aktsionäri, kontserni aktsiatega kaubeldakse ka Venemaa väärtpaberiturul.

Vladimir Potanin 1,8 miljardit USD Sündis 3. jaanuaril 1961 Moskvas. 1983 lõpetas Moskva rahvusvaheliste suhete instituudi majandusteaduskonna. 1983–1990 töötas NSVL välismajandussuhete ministeeriumis. Alates 1990. aastast välismajandusassotsiatsiooni Interros president.

1992–1993 juhtis asepresidendi ja hiljem ka presidendina panka Rahvusvaheline Finantskompanii. 1993. aastast ONEXIM panga president ja Rahvusvahelise Finantskompanii direktorite nõukogu esimees.

Augustist 1996 kuni märtsini 1997 oli Venemaa valitsusjuhi esimene asetäitja, seejärel taas ONEXIM panga president. Kuulub Venemaa valitsuse juures tegutseva pangandusnõukogu aseesimehena.

Interros on osanik kolmes üleriiklikus pangas, Ðveitsis tegutsevas UNEXIM pangas ja Venemaa piirkondlikes pankades, samuti liising- ja investeerimisfirmades. Interros on suuosanik Norilski Nickelis, naftakompaniis SIDANKO ja veel mitmes tööstusettevõttes.

Prof-Media kauduon Interros osanik mitmes ajalehes (näiteks Izvestija, Komsomolskaja Pravda, Antenna), ajakirjas, levi- ja reklaamifirmas ning ka uudisteagentuuris Prime-TASS.

Vladimir Bogdanov 1,6 miljardit USD Sündinud 1951. aastal. On Surgutneftegazi direktorite nõukogu liige ja ühtaegu ka ettevõtte peadirektor.

Venemaa suurimate naftakompaniide hulka kuuluv Surgutneftegaz tootis 2000. aastal 40,6 miljonit tonni naftat ja 11,2 miljardit kuupmeetrit gaasi. Töötavaid puurauke on üle 14 000. Eelmisel aastal teenis kontsern 19,5 miljardit rubla puhaskasumit.

Surgutneftegazil on üle 15 tütarettevõtte, mis valdavalt paiknevad Tjumeni oblastis Handi-Mansimaal Surgutis või selle lähedal, aga ka mujal — Novgorodis, Leningradi oblastis Kiriðis, Tveris, Kaliningradis — ja tegelevad enamasti emaettevõtte toodangu turustamisega.

Rem Vjahhirev 1,5 miljardit USD Sündis 23. augustil 1934. Lõpetas 1956 Kuibõðevi tööstusinstituudi.

Alates 1983. aastast töötas NSVL gaasitööstuse ministeeriumis, 1986-1989 ministri esimese asetäitjana. Sealt alates Gazpromi juhatuse esimees kuni selle aasta juunini, mil tema töölepingut enam ei pikendatud.

Gazpromi kontrolli all on kõik Venemaa maagaasi transportivad torujuhtmed ning kaks kolmandikku gaasitootmisest. Ekspordib gaasi rohkem kui 25 Euroopa riiki.

Gazpromile kuulub 37 protsenti Eesti Gaasi aktsiatest. Tänavu kevadel Venemaa telekanalit NTV vapustanud muutuste käigus omandas Gazprom oma tütarfirma Gazprom-Media kaudu 46 protsenti NTV aktsiatest.

Roman Abramovitš 1,4 miljardit USD Sündis 24. oktoobril 1966 Saratovis. Venemaa naftaäris alates 1992. aastast, mil ta asutas firma Petroltrans ja seejärel veel kümmekond erinevat ettevõtet. 1995 alustas koostööd Boriss Berezovskiga.

On oma firmade võrgustiku kaudu osanik kümnetes Venemaa suurfirmades. Näiteks on Abramovitði kontrolli all pool maailma ühe suurema alumiiniumitootja Russian Aluminium aktsiatest ja 88% protsenti Sibneftist, millele omakorda kuulub näiteks 40% Orenburgneftist (tuntud Eestis eeskätt siinse tütarfirma Onako kaudu). Tema kontrolli all on Moskva telekanal ORT.

Vagit Alekperov 1,3 miljardit USD Sündinud 1. septembril 1950. Enne Lukoili presidendi kohale asumist 1991. aastal oli NSVL nafta- ja gaasitööstuse ministri esimene asetäitja, sealt alates Lukoili president.

Lukoil loodi 1991. aastal kolme Lääne-Siberi nafta- ja gaasitoomisettevõtte liitmise teel. Annab praegu 24% Venemaa naftatoodangust. Lisaks on Lukoilil ulatuslik, enam kui 1100 tanklast koosnev jaemüügivõrk Venemaal ja ka sellega piirnevates endistes liiduvabariikides. Lukoili käesoleva aasta kasumiprognoos on 1,6–1,8 miljardit dollarit. Alekperovile kuulub umbes 10% Lukoili aktsiatest.

Segastel asjaoludel sai Alekperov 1992. aasta lõpul ka Eesti Vabariigi kodakondsuse.