Ravimihulgimüüja Magnum Medicalil on aasta lõpus võimalus saada suurima apteegikontserni omanikuks, sest on laenanud endisele töötajale Meelis Mäeotsale apteegikontserni ülesehitamiseks soodsatel tingimustel miljoneid kroone. Sellega on ettevõte seadnud laenaja endast sõltuvusse.

Meelis Mäeotsal, alla kolmekümnesel Tartu ärimehel, kes on Magnumi toel üles ehitanud rohkem kui poolesajast apteegist koosneva kontserni, seisab hiljemalt aasta lõpus ees kaasomaniku osaluse väljaostukohustus apteegi kontserni suuraktsionärilt — maksuvabalt firmalt Infact Consulting.

Kuna Mäeotsa sõnul seda summat tal endal pole, peab ta võtma laenu või leidma ostja. Huviline on Magnum Medical. “Oleme olnud kogu aeg kätest ja jalgadest seotud,” kirjeldas Meelis Mäeots suhteid Magnum Medicaliga sellest ajast, kui ta sinna infotehnoloogina 1997. aastal tööle läks. “Meelis Mäeots ei ole ainult sõber, vaid on ka hea klient,” kommenteeris omavahelisi suhteid Magnum Medicali juhatuse esimees Margus Linnamäe.

Pisut rohkem kui poolesajast apteegist koosnev kontsern on Eesti suurim. Ravimite jaemüügiturul moodustab see Meelis Mäeotsa sõnul 19–20 protsenti. “Prognoosime selleks aastaks 400miljonilist käivet,” lausus ta.