Kui teie auto numbrimärk on kadunud sopakihi alla ja kui autoust lahti tehes määrite oma näpud kõntsaga, on viimane aeg auto pesulasse viia. Pealegi võib politsei loetamatu numbrimärgiga autoga sõitmise eest teha kuni 600 krooni trahvi.

Järjekorrad autopesulates panevad kannatuse proovile. Pesukorda oodates võite veeta mitu tundi. Isegi kui piserdate oma silmarõõmule spetsiaalset leotusvahendit, uskudes, et sõidate pesulast välja säravpuhta autoga, võib teid tabada hiljem pettumus: ka paljukiidetud laser- või survepesu võib jätta auto sopaseks.

“Sajuga käib autopesulates autosid vähem, kui kuivaks läheb, on järjekord ukse taga,” ütleb Petra Pesutänava kliendihaldur Tanel Tark. “Kui soppa lendab, pole suurt mõtet autot pesta. Kuid sel sügisel pestakse autot ka vihmasaju ajal, sest sõidukid on tõeliselt mustad ja inimeste soov on auto hetkekski puhtaks saada. Tänavune erakordselt soe ja pidevalt porine ilm ning poolteist kuud all olnud naelrehvid on asfaldilt mustuse üles keerutanud ning see ladestub autodele,” räägib ta. 16tunnise tööpäeva jooksul jõuab pesutänav teenindada ligikaudu 480 masinat.

Jazz Ülemiste kiirkäsipesula majavanem Mikk Krull ütleb, et nende pesulas on 18 tunni jooksul üle 200 välipesu. Ta tõdeb, et praeguste ilmadega ei saa autot muidu puhtaks kui käsitsi. “Mustus kuivab nii kinni, et kindlasti peab käega kaasa aitama ja šampooni kasutama,” ütleb ta.