“Kui jaefirma on esimese üheksa kuuga kasumis, ei teki isegi küsimust, kas ta jääb plusspoolele ka kogu aasta lõikes, küsimus on selles, kui suur see kasum tuleb,” ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

Jaekäive moodustab hetkel Baltika kogukäibest üle 70 protsendi. “Traditsiooniliselt on neljas kvartal jaekaubanduses kõige tugevam, ootame positiivseid tulemusi ka kogu aasta kokkuvõttes,” märkis firma juht.

Baltika järgmise aasta eesmärk on kasvatada jaesüsteemi. Tuleva aasta arengute finantseerimiseks on mõeldud ka lisakapitali kaasamise peale. Milder märkis, et Baltika uute optsiooniprogrammide teemal on nõupidamisi olnud, kuid sellest on veel vara rääkida.

Hansabank Marketsi peaanalüütiku Urmas Riieli sõnul vastasid Baltika tulemused suurtes piirides nende aasta alguses avaldatud prognoosidele. Ekspert ootab, et Baltika 2004. aasta käive tuleb 585,6 mln krooni. Mullu oli käive 503,2 mln krooni. 2005. aastaks ootab Hansabank Markets Baltika käibeks 664,7 mln krooni. Tänavuse aasta kogukasumiks ootab Riiel 21,5 mln krooni, võrreldes mulluse 6,8 mln kroonise kahjumiga. 2005. aasta kasumiks ootab Riiel Baltikale 37,3 mln krooni.