Baltika nõukogu esimees Joakim Helenius ütles reedel, et Baltikal on poed mitmel pool Venemaal, nii Peterburis ja Moskvas kui ka teistes linnades Uuraliteni välja. Näiteks Tšeljabinskis ja Jekaterinburgis. Kauplused on kavas rajada kõikidesse suurematesse linnadesse.

“See äriinimene Eestis, kes ei mõtle äri ajamisele Venemaal, on hull,” ütles Helenius. Tema sõnul on Venemaa risk väiksem kui 90ndatel. Turg on arenenud. Kes oma äri seal püsti paneb, mängib ka tulevikus kaasa, lisas Helenius. “Praegu on viimane aeg seda võimalust kasutada,” märkis ta.

Baltika juht Meelis Milder rääkis, et Baltikal on Venemaal kaks kontseptsiooni. Üks on ühisettevõte kohaliku partneriga, kellega omatakse kauplusi Moskvas ja Peterburis, kokku kaheksa poodi. Lisaks on tänavu kavas selles piirkonnas ehk Lääne-Venemaal avada 4–5 poodi. Näiteks Kaasanis kaks poodi ja kahte linna veel, mille nimesid Milder ei nimetanud.

Teine kontseptsioon on Uuralid ja Siber, kus Baltikal endal poode pole, aga kus Baltika tahab 2006. aasta algul kontrolli omandada. Selles Siberi piirkonnas on kümnes linnas kokku ligikaudu 20 poodi, näiteks Novosibirskis, Omskis, Jekaterinburgis ja Permis. Ka seal on poode kavas juurde teha, see on juba neid pidaval Vene firmal Baltikaga kooskõlastatud, rääkis Milder.