Äripäev võrdles koostöös Läti majanduslehega Dienas Bizness hindu kolme pealinna marketites. Selgub, et toote- ja teenustegrupiti on hinnad väga erinevad, kõikudes kord Eesti, kord Läti või Leedu kasuks. Nii näiteks on Balti riikide odavaim piim Eestis, lõhe- ja seafilee ning viin on aga siin kõige kallimad. Ka on ühistransport Tallinnas üle kahe korra kallim kui Riias või Vilniuses, sama kehtib kinopiletite kohta. Seevastu kalleim ooperipilet on ligi 200 krooni odavam kui naaberpealinnades.

Laenude osas on kõige soodsam intress Leedus ja kõrgeim Lätis, seevastu on Lätis hoiuseintress 4%, mis on poole rohkem kui Eestis. 15. septembri võrdluse järgi on odavaim kütus Lätis ja kalleim Leedus. Keskmine palk on kõrgeim Eestis ja madalaim Lätis.

Eesti Konjunktuuriinstituudi sektorijuhataja Pille Liivaauk ütles, et aasta jooksul on Eesti ja Leedu pealinnade toiduainete hinnad keskmiselt tõusnud ligi 10%, Riias seevastu kõigest 3%. Instituudi tehtud toiduainete hinnavõrdlus kinnitab, et kõrgemad hinnad on Tallinnas ja madalamad Riias. Tallinna hindu on Liivaaugu sõnul üles kruvinud eelkõige Tallinna külastavad ostuturistid, kes kergitavad keskmist hinnataset Vilniusest ja Riiast kõrgemale.

Samas on aastaga kõige rohkem kasvanud just Lätis keskmine palk ja pension, jäädes siiski Balti madalaimaks. Eestis seevastu on kolme riigi hulgas kõige kõrgemad palgad ja ka hinnad. Statistikaameti 2005. aasta ja 2004. aasta juuli võrdluses selgub, et tarbijahinnaindeks on Eestis aastaga kasvanud 3,8%, Lätis 6,1% ja Leedus 1,8%.