“Kui kolm aastat tagasi oli vaid üks inimene perega kodus, siis nüüdseks on kodusolijate arv kasvanud oluliselt,” kinnitas KPMG Baltikumi regiooni personalidirektor Piret Laur. “Paljude vääriliste asendajate leidmine meie tööturu tingimustes on keerukas, seetõttu oleme katsunud võimalusel oma ressurssidega toime tulla.”

Numbriliselt tähendab see, et kui enne oli lapsepuhkusel ca 1% kõigist KPMG Eesti kontori töötajatest, siis nüüd juba ca 8% ehk tõus on kaheksakordne. KPMG Eesti töötajatest on 66% naised ja see suhtarv on neil KPMG Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis kõige kõrgem. OÜ Balti Spoon personalijuht Helo Tamme beebibuumis probleemi ei näinud.

“Hoolimata sellest, et meie 670st töötajast viibib praeguse seisuga lapsepuhkusel ligi 4% ja vaatamata sellele, et noore naise töölevõtmisega kaasneb alati oht, et ta võib varsti dekreeti minna, võtame meie neid oma ettevõttesse küll hea meelega vastu,” nentis Tamme ja lisas, et nende firma poliitika võtab nüüd värskeid lapsevanemaid endisest rohkem arvesse.

Suuremat lapsepuhkustele minekut täheldab ka Olympic Casino personalijuht Häli Siimaste. “Positiivne meie jaoks on ka see, et paljud naisjuhid on selle sammu ette võtnud,” ütles ta. Positiivsena nägi Siimaste emapuhkuseid just seetõttu, et värsked lapsevanemad ei kao firma jaoks kuhugi. Pigem on nad avatumad ja aktiivsemad ning nende kõrvalvaatajana tekkivaid ideid saab ettevõte oma arenguplaanides arvesse võtta.