Gaasimehed prognoosivad küll autokütusena kasutatava gaasi tarbimise järsku kasvu Eestis, kuid pole selle nimel veel suuri investeeringuid teinud. Enamiku autoomanike jaoks ei kaalu praegu kolmandiku võrra odavam gaas üles mõningaste sõidumugavuste vähenemist ja gaasitanklate nappust.

Põhiliselt Itaalia ja Hollandi vedelgaasiseadmeid tarniva ning paigaldava Tallinna firma ASi Gamos omaniku Vassili Rezuni andmeil oli neil novembrikuus vahepeal järjekorras enam kui nelisada autoomaniku. Eelmise aasta kahe viimase kuu jooksul paigaldas Gamos gaasiseadmed 120 autole. «Valmistajatehased ei jõua meile vajalikus koguses seadmeid tarnida,» lisab Rezun.

Tartus Nooruse tänaval asuv autoaed kaupleb põhiliselt Hollandist toodud autodega, millel peaaegu kõigil on vedelgaasiseadmed peal. Hollandis on autode gaasiseadmed väga levinud, sest vedelgaas on bensiinist kolm korda odavam.

Plussid

*bensiinist kolmandiku võrra odavam; bensiiniliitri hinna tõustes kümne kroonini ja Venemaa odavama gaasi tarnelepingute taastudes poole odavam
*keskkonnasõbralik
*valitsus külmutas aktsiisi 2002. aasta lõpuni
*mootor töötab pehmemalt, mootori kulumine väheneb

Miinused

*vähendab pagasiruumi mahtu neljandiku võrra
*tanklaid vähe
*mootori võimsus väheneb
*vanema mootori puhul gaasikulu suureneb

Nii bensiini- kui gaasiauto võtab kütust 10 liitrit 100 km kohta. bensiin 8,95 kr/liiter gaas 6,35 kr/liiter

10 000 krooni gaasiseadmete ostmise ja paigaldamise raha tasub ära 40 000 km läbisõiduga.

40 000 km võrdub ringiga ümber maakera ja on umbes 10 000 km rohkem, kui üks tavaline harrastusautojuht aastas läbi sõidab.