Delfi Majanduse ja Naisteka töötajate sõnul ei üllata selle aasta jõulupraadide maitsed millegi uuega ning on pigem turvalised, rahvale hästi tuntud, tavalised maitsed.

Rannarootsi Seakaela praad terijaki kastmes (Maag Lihatööstus)

Mõnusalt mahlane, aga midagi jääks justkui maitsest puudu. Suhteliselt vähese pekiga, mahlane ja pehme. Soojana ja kastmega oleks arvatavasti parem.

See liha osutus ka rahva seas korraldajate poolt läbiviidud pimetestimise käigus sööja lemmiklihaks.

Hinne: 23/30

Rannarootsi Ahjukoot küpsetuskotis (Maag Lihatööstus)

Sattus pekine tükk, muidu tundub täitsa normaalne. Liha värvus on kena - pruunikas, kuid liha on liiga kuiv ja kõva. Pekk käis suus ringi nagu plastmass.

Hinne: 10/30

Mustikane Mõisaproua piduroog (Saaremaa Lihatööstus)

Ilus lihakäntsakas, pehme ja roosa. „Sööks kahe suupoolega,“ arvas üks testijatest. Teise meelest oli liha „meeletult igav ja plass“, ning kolmas kirjeldas seda kui „pekk kamaraga, ei mingit liha“. Kõik kolm testijat arvasid, et soojana maitseks liha kindlasti paremini.

Hinne: 13/30

Sea sisefilee rullid sinepikastmes (Saaremaa Lihatööstus)

Kõva ja kuiv liha, kuid maitse on päris hea. Põneva maitsega, mis meenutab vanaema tehtud praeliha. Jõuludel sööks küll!

Hinne: 21/30

Liharullid Caesari kastmes (Nõo Lihatööstus)

Väga maitsev jõululiha. Sobib pigem sellisele inimesele, kellele ei meeldi uued maitsed ja kes eelistab vana ja tuntud klassikalist jõululiha.

Hinne: 15/30

Sea praad (Atria Eesti)

Kuna liha peki küljes eriti pole, on raske selle maitset hinnata – väga pekine liha! Samas see liha, mis peki külge justkui kogemata alles jäänud oli, oli pehme, kuid maitse oli veidi tuim.

Hinne 4/30

Ribiliharull (Atria Eesti)

Mõnusa lõhna ja maitsega liha. Söödav, aga ei midagi uut ja erilist. Külmalt väga ei erutanud.

Hinne 15/30