Abilinnapea Anders Tsahkna on tagasiostu vastu. “Enne tuleks oodata ära audiitorfirma PricewaterhouseCoopersi aruanne ja alles siis otsustada,” soovitas Tsahkna.

Vitsuti sõnul sai Tallinna linnavalitsus diagnostikakeskuse enamusosaluse ostmiseks kaks pakkumist, mis ületavad ligi kaks korda Diagnostic Family makstud summa 9,2 miljonit krooni. AS Letofin pakub kahe kolmandiku aktsiate eest 16,9 miljonit, ning OÜ Solaron Trade 15–16 miljonit.

“Letofinil on olemas varasem tervishoiufinantseerimise kogemus, ettevõte omab läbi Medco Parters OÜ meditsiinikeskust VitaClinica. Solaron Trade’i pakkumine on sisuliselt Margus Linnamäe pakkumine ja neil on varasem kogemus ravimi hulgimüügifirmaga Magnum, mille aktsiad hiljuti müüdi. Lisaks on nad Lasnamäe Tervisekeskuse omanikud,” rääkis Vitsut.

Tsahkna sõnul pole 9,2 miljonit lõplik summa, sest firma on kohustatud 11 miljoni eest investeerima. Ta lisas, et pole kahe firma pakkumisi näinud, kuid ei usu, et need võiksid olla siduvad. “Kahtlen, kas sel juhul kui see uuesti müüakse Diagnostikakeskus jätkab raviasutusena.”