Firma omab juba aastaid Balti regioonis vaid kolme liini: ühte Riiast ja kahte Tallinnast. Odavlennufirma teenuseid ei lisandu ka sel aastal vaatamata hoogsale lennukipargi täienemisele. Siiski mõni järgmisel aastal lisanduvast 18 uuest lennukist võib hakata lendama ka Tallinna. “Tahame suurendada oma kohalolekut Balti riikides ja üldse uutes Euroopa Liidu liikmeriikides Ida-Euroopas,” ütles Riias ja Tallinnas tutvustusvisiidil olnud easyJeti kommertsdirektor John Kohlsaat intervjuus Äripäevale.

Miks on teil Baltimaades vaid kolm liini? Kas on plaanis avada uusi liine?
Meil ei ole seni olnud plaanis piirkonnas uusi liine avada. Fookus oli seni mujal. Enne uute liinide avamist tuleb kalkuleerida, kas nad tasuvad ära. Järgmisel aastal saame juurde 18 lennukit ning juba mõtleme uutele kasumlikele lennuliinidele. Talvekalender on juba paigas ja seal midagi ei muutu. Küll aga töötame suvekalendri kallal. Uutest liinidest Baltimaades on veel vara rääkida.

Läti transpordiminister Ainars Šlesers ütles, et peagi saab mõnel liinil lennata tasuta, makstes vaid lennujaamamaksu, sest teenida on võimalik hotellikohalt või transpordi rendist. Mis Teie sellest arvate?
See on võimalik, et lendamine ei maksa tulevikus midagi, aga see on väga riskantne, sest peab sisse arvestama koostööpartnerite tegevuse ja inimeste soovid. Juba praegu on lennuhinnad väga madalal.

Avaldasite hiljuti oma kodulehel lennuhinnad koos maksudega. Miks?
Sest see on lihtsalt õige. Paljud reklaamivad lende ühe euro või ühe latiga, aga tegelikult ei saa nii odavalt kunagi lennata. Tegeliku hinna avaldamine on meie poliitika.