Kaks aastat tagasi andsid sponsorid Edgar Savisaare firmale OÜ Fixor Holding tema raamatu “Peaminister” kirjastamise toetuseks 300 000 krooni.

Eelmisel aastal lisasid sponsorid veel 130 000 krooni. Fixor Holding, mida juhib Edgar Savisaare poeg Erki, edastas summa ajalookirjanduse sihtasutusele Kleio, kes omakorda valis raamatu jaoks materjale koguma ja ette valmistama sihtasutuse R-Arhiiv.

Siiski jäi Fixor Holdingule antud summadest väheseks ning sponsorid kandsid sadu tuhandeid kroone ka SA R-Arhiiv kontole. Sponsorite seas olid Toomas Annus (Merko Ehitus), Urmas Sõõrumaa (Falck Baltics), Rein Kilk (Pärnu Stividorid), Alexander Kofkin (Meriton Hotels) ja teised. Kokku läks Savisaare raamatu kirjastamine maksma 1,1 miljonit krooni, kogu raha tuli sponsoritelt.

Arvestades, et Keskerakonna kontorites oli raamat 400 krooniga müügis ning ega edasimüüjadki seda palju odavamalt ei saanud, siis teeniks Edgar Savisaare firma 12 000 eksemplari suuruse tiraaži pealt kokku tublisti üle 4,5 miljoni krooni.