Swedbank sai mõni päev tagasi loa, aga järjekord on ikka pikk. Asjaosaliste sõnul on praegu vabatahtlikust tööst sõltuv süsteem ajale jalgu jäänud.

Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu ehk EENeti direktor Mihkel Kraav kommenteeris, et lisadomeenide registreerimise tõrke taga võib olla ühelt poolt kasvanud nõudlus, kuid teisalt vabatahtlike registreerijate hea tahte vaibumine.

"Reaalne elu on see, et administraator teeb erandeid," selgitas Kraav kehtivat korda, kus igale juriidilisele isikule on ette nähtud üks .ee-domeen ning iga järgnev on administraatori lubatud erand. Ta lisas, et EENeti poolt on kõik endine, nemad täidavad vastuvõetud otsuseid. Kraav selgitas, et Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut (KBFI) on administreeriv asutus, kelle kontaktisikuteks on märgitud Jaak Lippmaa ja Endel Lippmaa. "Tean, et KBFI tahtis kontaktisikud välja vahetada, kuna kumbki ei tööta enam KBFIs, aga seda pole siiamaani tehtud," märkis Kraav.

"Saan aru, et Lippmaadele kui kodanikele, kes ei saa selle eest palka, on see lisadomeenide registreerimise läbivaatamine ja otsuste tegemine päris suur koormus. Tuleb au anda, et nad on seda tööd kaua teinud heast tahtest," rääkis ta.