Paar aastat tagasi vaikselt Eestisse imbuma hakanud Soome köögivili nõuab siinsetel poelettidel järjest rohkem ruumi, mis asjatundjate hinnangul viitab riigiabi toetusel tekkinud ületootmisele ja soomlaste ostujõu vähenemisele, vahendas aripaev.ee.

"Varem ei ole soomlased Eesti turule väga trüginud, aga sel aastal tulid nad kurgiga Eestisse juba veebruaris," ütles Tallinna külje all Laagris põllu- ja aedvilja kasvatava ASi Sagro juhatuse esimees Kalle Reiter.

"Meie hinnangul on tegemist konkurentsireeglite räige rikkumisega, mis toob kaasa turumoonutused ja kahjustab veelgi Eesti tootjate konkurentsivõimet koduturul," vahendas Eesti aiandusliidu juht Raimond Strastin põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi adresseeritud pöördumist.

Orissaare valla köögiviljakasvataja Aarne Põri sõnul võiks aiandusliit võidelda pigem selle eest, et ka siinsed tootjad saaksid oma tegevusele toetust: "Kas sellepärast on siis Soome põllumees süüdi, et tema naabermaa on vaene, mida me siis nutame, tegelikult ei saa me ise oma eluga hakkama".