“Lisaks traditsioonilistele lahendustele räägitakse järjest enam energiasäästust. Nii on messil jõulisemalt esindatud ka seda teemat avavad eksponendid, samuti on Energiasäästu Arenduskoda ette valmistanud pika seminariprogrammi, mis panustab energiasäästlikele lahendustele,” selgitab messi projektijuht Epp Sultsmann.

Seminariprogrammis annab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ülevaate energianing elamumajandamisega seotud arengukavade eesmärkidest, toimuvad ka praktilised ettekanded energiakulu kokkuhoiu, küttesüsteemide renoveerimise ja uusi lahendusi tutvustavatel teemadel.

Teine oluline teemablokk on ökolahendused ehituses. Lisaks töötubadele on traditsioonilise Ehitusala välkfoorumi teemaks sel aastal ökoinnovatsioon ja ehituslahendused, kus arutletakse ökolahenduste reaalsuse ja suhtelisuse üle. Juttu tuleb nii keskkonnamärgistest, ökodisainist kui keskkonnasõbralikest ehitusviisidest ja -materjalidest.

Eksponentide arv messil on võrreldes eelmise aastaga taas kasvanud. “Lisaks neljale paviljonile on ehitatud juurde lisahall, kuid sellest hoolimata ei suutnud me paraku kõiki messile soovijaid ära mahutada,” nendib messikorraldaja. Kokku on messile registreerunud 280 eksponenti, kuid tegelik esindatud ettevõtete arv on suurem, kuna mõned eksponendid on haaranud enda väljapanekusse ka teisi koostööpartnereid.

Kohale on tulnud rahvusvaheliste kontsernide esindusi Eestis, kohalikke ettevõtteid, samuti on eksponente nii Leedust, Poolast, Saksamaalt, Itaaliast kui ka lähiriikidest Lätist ja Soomest. “Ehitusmess on ühest küljest oluline, et hoida olemasolevaid suhteid ja kliente, teisalt on see arvestatav koht, mille kaudu siseneda turule ja tutvustada oma uudistooteid,” selgitab Epp Sultsmann. “Siit leiab huvitava väljapaneku lõpptarbija ja samas suudame olla olulised ka ärikliendile. Ennekõike on oluline aga messil saadud kontaktide hulk, just sellepärast tullakse siia ka tagasi.”

Kokku on tänavu messile oodata 34 000 kuni 35 000 külastajat.

MESS ON AVATUD:

  • kolmapäeval, 2. aprillil 11-18
  • neljapäeval, 3. aprillil 10-18
  • reedel, 4 aprillil 10-18
  • laupäeval, 5. aprillil 10-17
PILET:

  • tavapilet 5 eurot, flaieriga 3,50 eurot
  • õpilased, üliõpilased, pensionärid 3 eurot
  • eriala õpilas- ja üliõpilasgrupid eelregistreerimisel 2 eurot