Statistika kohaselt põruvad üheksa idufirmat kümnest ja seda enamasti poole aasta jooksul.
Võikski öelda, et SprayPrinteril on see kõver ületatud ning praegu on idufirma kasvufaasis. Siiski seisab ees veel palju olulisi katsumusi.

Üheks väga kriitiliseks küsimuseks on saata toode õigeaegselt välja nendele, kes soetasid SprayPrinteri rahvusvahelise Hooandja-tüüpi (Indiegogo) kampaania kaudu. Hetkel on kogu tootmine veel graafikus ning juuli lõpus peaks esimesed printerid jõudma uute omanikeni. Tegelikkuses piisab aga kõigest ühe tarnija hilinemisest ning see plaan ei pruugi enam vett pidada. Samaaegselt seisab tootmise ettevalmistamisega ees teisigi väljakutseid.

Läbimurre rahvusvahelisele areenile

Hiljaaegu valiti SprayPrinter osalema maailma tähtsaimale start-up üritusele Pioneers Festival Vienna
Austrias. Sellele festivalile pääsemine on võrdlemisi rangelt piiratud. Pääsmeid on vaid kindlale hulgale osalejatele ning nende hulgas on nii start-up meeskondade kui ka suurte firmade esindajaid, investoreid, ajakirjanikke jt.

Pioneersil osalemine on ühe idufirma jaoks päris suur võit, kuid seda olulisem on näha väga palju vaeva, et näidata ettevõtet parimast küljest.

Lisaks selgus mõni päev tagasi, et European Innovation Hub valis SprayPrinteri esinema ka veelgi piiratumale üritusele ja täpsemalt Pioneers Festivali raames toimuvale kohtumisele STARGATE Innovation Day. Seega on SprayPrinter üks 20-st idufirmast, kes saab oma ideed esitleda ürituse kõige tähtsamatele investoritele ja ajakirjanikele.

Ettevõtte meeskonna sõnul sunnib nii positiivne tagasiside vajutama iga päev gaasipedaali põhja ja hoidma selga sirgena.

Kes soovib näha SprayPrinterit töös, saab seda lähitulevikus teha Kalamaja päevadel 21. mail ning siinse regiooni startup-ürituste lipulaeva Latitude59 raames 31.mail-1.juunil.