Eesti kaupmeeste küsitlus näitas, et Myyrmanni-plahvatuse tulemusel kundede eemalehoidmist ei kardeta. Ka seni Eestis toimunud intsidendid, nagu kevadine pommiüritus Pärnus Port Artur 2 keskuses, kahe aasta tagused plahvatused Tallinna Stockmannis, ühe inimelu nõudnud plahvatus Keskturul ja ka varing Marja poes, pole inimestel enam meeles ning kaubandust oluliselt ei mõjuta.

“Meil konkreetselt pole sellest mingit mõju,” ütles Kristiine Kaubanduskeskuse juht Allan Remmelkoor. “Pole täheldanud erinevust külastatavuse ning ostumahtude osas.” Ta lisas, et ei taha uskuda ka seda, et Myyrmanni-plahvatus vähendab soomlaste külastatavust siinsetes kaubanduskeskustes. Pigem mõjutab see neid Soomes rohkem koju jääma.

Tallinna Kaubamaja kontserni juht Raul Puusepp ütles, et ta ei näe Soome plahvatusel otsest mõju siinsele kaubandusele ning ei oska ka midagi prognoosida. Ta lisas, et hetkel pole veel täpselt selge ka plahvatuse motiiv. “Kui on tegemist terrorismiga, siis pole Eesti soomlastest klientide jaoks parem ega halvem paik — tegemist on ühe piirkonnaga.”

Tallinna sadama läheduses asuva Sadamarketi juhatuse liikme Urmas Heinmaa sõnul oli maja viimasel nädalavahetusel paksult rahvast täis ning Myyrmanni plahvatus soomlastest külastajate arvu ei vähendanud.