Eesti parimat mahetoodet 2011 — kamaga šokolaadikreemi valmistab FIE Katrin Seppa-Silmere Otepäält. Konkursil pälvis teise koha Kaasiku Mahetalu OÜ õunamahl, kolmanda koha Edgar Koltsi Mustika krõps, ära märgiti OÜ Taali Mesila Metsamesi taruvaiguga. Kamaga šokolaadkreemi, aga ka teisi võidutooteid võib leida öko- ja talupoodidest.

“Kõik sel aastal võitnud auhinna pälvinud tooted rõõmustavad eriti maiasmokkasid — võidutooteid tasub otsida öko- ja loodustoodete poodidest,” ütles Airi Vetemaa. “FIE Katrin Seppa-Silmere on juba mitu aastat tuntud kui väga kvaliteetsete ja maitsvate, aga ka tervislike maiustuste tootja — uus toode šokolaadikreem kamaga on aga tõeliselt maitsev — seda peab kindlasti ise proovima.”

“Tunnustuse üle on väga hea meel, see innustab tootearendusega tegelema,” rõõmustas Katrin Seppa-Silmere. “Tegelikult sooviks isegi, et mahetöötlejaid oleks märksa rohkem ja konkursski tihedam. Oma kogemusest võin öelda, et kui leida õige suund, pole töötlemine sugugi keeruline: ka lihtsates tingimustes ja väheste vahenditega on võimalik hästi hakkama saada.”

FIE Katrin Seppa-Silmere turustab mahemärgiga tooteid kaubamärgiga Karli ja Linda maiustused alates 2009. aastast. Toodetakse ka müslisid ja müslibatoone. Šokolaadikreem kamaga koostis: piimašokolaad 65% (roosuhkur, kakaovõi, täispiimapulber, kakaomass, emulgaator — sojaletsitiin), päevalilleõli, kama 8% (rukis, nisu, oder, hernes).

Teise koha pälvinud Kaasiku Mahetalu OÜ õunamahl on valmistatud EMÜ Polli Eesti õuntest külmpressimise teel ning vahetult enne pakendamist pastöriseeritud. Mahl on villitud liitrisesse klaaspudelisse ning sellel on termokahanevast kilest nn sleeve-etikett, mille paigaldamiseks ei kasutata liimi, vaid kuuma õhku.

Kolmanda koha pälvinud FIE Edgar Koltsi Mustika krõps on kuivatatud magus suupiste, mis koosneb vaid Lõuna-Eesti metsadest pärit mustikatest ja mahesuhkrust.

Äramärgitud toode: Metsamesi taruvaiguga on tervisest hoolivale inimesele väga hea toode. Mõlemad koostisained on tugeva antibakteriaalse toimega.

Konkursi korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga.