“Maandusime päris planeeritult,” sõnas Eesti Telekomi juhatuse esimees ja EMT juht Valdo Kalm lühidalt. Tema sõnul võib neljas kvartal tihti mingi vimpka visata. “Alati on nende neljandate kvartalitega asi natuke keeruline, kuna seal leiavad kajastamist mitmed erakorralised asjad,” selgitas Kalm, kelle sõnul oligi see Eesti Telekomi viimase kümne kvartali väikseima ja Elioni pea olematu käibe kasvu taga. “Siin oligi üheks põhjuseks just see, et 2006. aastal oli Elioni poole peal erakorraline tulu suurusjärgus 60 miljonit. Kui võrrelda seda möödunud aastaga, siis just selle võrra ongi kasvud väiksemad,” rääkis Kalm.

Eesti Telekomi tagasihoidlikum käive tuleb Kalmu sõnul ka käimasolevast sidumisvaidlusest tuleneva provisjoni tõttu.

Aktsionäride südamed võideti Kalmu arvates just ärikasumiga. “Just ärikasum, enne põhivara kulumit, kasvas päris ilusasti ja see on see, mida turul närvilistel aegadel börsiettevõtte puhu hinnatakse. Head vabad rahavood näitavad ettevõtte head tervist,” sõnas Kalm uhkusega.

Kalmuga sama asja üle rõõmustas Telekomi aktsionär ja Pärnu maavanem Toomas Kivimägi. “Arvestades turu üldist olukorda on Telekomil väga head tulemused. Kasumi kasv on täitsa olemas. Kiiret tulude kasvu ei saagi praegu oodata,” kommenteeris investor Telekomi saavutusi ning ei varjanud ahvatlust aktsiaid juurde osta.