Eesti Maaülikoolis (EMÜ) on võimalik õppida väga erinevatel erialadel — maastikuarhitektuurist majanduseni ja tehnotroonikast veterinaarmeditsiinini. EMÜs on erialasid, mida mujal Eesti ülikoolides õppida ei saa. Kuni augusti keskpaigani on võimalik noortel otsustada EMÜs õppimise kasuks. 12. augustini on võimalik tuua avaldusi põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise eriala riigieelarvevälistel kohtadel õppimiseks. Eriala tudengid õpivad muu hulgas taime- ja loomakasvatust, turundust ja majandusanalüüsi ning ettevõtte juhtimist jms. Lõpetajad saavad väga põhjalikud ja praktilised teadmised maamajandustootmise korraldamisest kuni ettevõtete, ühistute ja regioonide arendustegevuse planeerimiseni.

Magistriõppe kalakasvatuse ja loomakasvatuse erialadele on oodatud tudengid, kes näevad end tulevikus ettevõtte juhina, aga ka nõunike või ekspertidena ametiasutustes ja ettevõtetes. Et loomakasvatustoodang moodustab Eestis rohkem kui poole kogu põllumajandustoodangu väärtusest, võib loomakasvatust pidada põllumajanduse olulisimaks tootmisharuks.
Kalakasvatuse suunal omandavad üliõpilased üldisi teadmisi kalandusest, hüdrobioloogiast ja veekogude majandamisest ning saavad erihariduse kalakasvatuse alal. Seega just nendest erialadest saab alguse keskkonnasäästlik ning kvaliteetne looma- ja kalakasvatus Eestis.

Arendamaks võimalikult põhjalikke teadmisi Eesti toidu kvaliteedist, on EMÜ magistriõppes võimalik õppida ka liha- ja piimatehnoloogiat. Magistrikraadi omandanust saab lihanduse või piimanduse valdkonda ja tehnoloogiat tundev tippspetsialist, kes suudab juhtida erialast ettevõtet, asutust või organisatsiooni ning edendama toitumise ja tervise valdkonda laiemalt.

Nii saab EMÜs õppides ja teadustööd tehes panustada Eesti puhta elukeskkonna säilitamisse, loomisse ja edendamisse.

Rohkem infot Eesti Maaülikooli erialade ja sisseastumistingimuste kohta leiab: www.emu.ee/sisseastujale