„Tunnustus on suur nii mulle isiklikult kui Eesti kokakunstile tervikuna.Vana-Euroopa kulinaarsete väärtuste säilitamine ja jagamine on väga oluline kiirelt arenevas Eestis,“ lausus Demjanov.

„Akadeemiasse kuulumine loob meie kokkadele parema ligipääsu rahvusvahelistele koolitustele ja praktikavõimalustele. Seeläbi tõsta ka uue eesti köögi tuntust ja kvaliteeti,“ lisas Demjanov.

Prantsuse Kõrgete Kulinaarsete Kunstide Akadeemiasse kuuluvad maailma gastronoomiat enim mõjutanud peakokad ning enamus kõrgelt hinnatud Michelini tärnidega pärjatud kokkadest — nende seas senini kõige rohkem Michelini tärne noppinud Joël Robuchon, Pariisi Ritz hotelli chef Michael Roth, Le Cordon Bleu kokkade akadeemia mitmed õppejõud ja paljud teised toidukunsti maailmas lugupeetud persoonid.

Dimitri Demjanov on samuti rahvusvahelise kategooria toidukohtunik ning Bocuse d‘Or Eesti president. Demjanovile kuuluvad restoranid „Egoist“ ning „Gloria“, mis valiti 2006. aastal Conde Nast Travelleri poolt 100 maailma parima restorani sekka ning pälvis samal aastal Hõbelusika auhinna. „Gloria“ on vanim järjepidevalt tegutsenud Eesti restoran ning tähistab tuleval aastal 75. juubelit.

1987. aastal toimus esimene Bocuse d‘Or, kus võistlesid toidumaailma suuremad lootused, hindajateks maailma gastronoomia tipud. Täna valivad Paul Bocuse’i ideede edasiarendajad ja sõbrad üle maailma välja parimatest parimaid, et saata neid Lyoni kaitsma oma maa maitseid ja kulinaarseid oskusi. 2008. aastal sai Eesti esimest korda kutse sellel erilisel võistlusel osalemiseks. Bocuse d’Or Europe voorus Norras saime tubli 7. koha, mis tagas finaalipääsu. Lyonis hoidis Eesti meeskond riigi lippu kõrgel ning hinnati maailma parimate seas 15. koha vääriliseks. Eesti saadab oma kandidaadi ka Bocuse d’Or 2013 võistlustulle.