Investeerimisfondi Askembla ja Säästumarketi loojate põhiomandis olev Ehitus Service kutsus laupäeva õhtul kõik oma töötajad üle Eesti kokku suurde üüritud saali ja andis nimemuutusest teada, pannes firmale uue nime Bauhof (otsetõlkes ehitushoov — toim). Pühapäeva öösel vahetati nimesilte. Bauhofi kaubamärgi loomine läks maksma 8 miljonit krooni.

Uudis Leetu mineku kohta on teada juba suvest. Pisut ebamäärasemad on plaanid Ukrainasse ja Lätti minekuga, ehkki Ukrainas töötab pidevalt viimased pool aastat üks Ehitus Service’i esindaja.

“Leedu suunal oleme poolteist aastat ettevalmistusi teinud ja sinna jõuame 2008. aastal,” rääkis firma tegevjuht Mart Vau. Kuna seal on ees väga hea müügikett Senukai, on Ehitus Service’il eesmärk teisele kohale saada. “Lätis on ka rida tugevaid konkurente, eriti kohalikele kuuluv Depo. Lätis on see eripära, et turg on koondunud vaid Riia ümbrusse,” lisas Vau.

Üks välismaale liikumise põhjuseid on, et Eesti turul on saabunud seisakuaeg. Viimasel neljal ja eriti kahel kuul on olnud Vau sõnul väga rahulik periood.