Ehituse ABC tegevdirektori asetäitja müügi alal Arne Võidula märkis, alltöövõtjad jäävad ehitusmaterjalide eest üsna tihti võlgu. Võidula ei soostunud võlasummat ütlema, kuid nentis, et tulenevalt turuliidri rollist on ka võlasumma suurim.

Ehitusmarketi raamatupidaja Elle Maripuu ütles, et neile on pidevalt võlgu 3-4 ehitusfirmat, võlgade kogusumma küünib kahe miljoni kroonini. “Aga nad on usaldusväärsed ja püüavad meile ära maksta, kui raha kätte saavad,” ütles Maripuu materjalide järgi käivate alltöövõtjate kohta.

Espak Grupi koduleheküljele välja pandud võlglaste nimekirjas ilutseb 63 ettevõtet, millele lisanduvad eraisikud. Espaki IT-juht Janno Puusepp, kelle pädevusse võlglaste avaldamine kuulub, ütles: “Kes meil seal nimekirjas on, need on kolm-neli kuud enne võlgu, mitte et riputame nad üles peale esimest meeldetuletust.” Põhiprobleem tema sõnul on selles, et väikestele ehitusettevõtetele ei maksta õigel ajal.

Eesti ehitusettevõtjate liidu andmeil toppab raha ehitusahelas sagedasti. Paraku saab inkassofirma või kohtu poole pöörduda vaid siis, kui paberid korras.