Pürgi esindavate noortega kohtusin esmakordselt mullu juulis. Nad äratasid kohe tähelepanu. Noorte idee oli hakata tootma vildist teklikotte. Prototüüp ja meeskonna nooruslik energia lisas kindlust, et ettevõtmisel on potentsiaali. Pürgi puhul valitseb siiani tunne, et miski pole võimatu.

Tootevalik laieneb
Eesti suurimale äriideede konkursile Ajujaht läks Pürg seetõttu, et saada osa pakutavast ärikiirendist omandamaks uusi kogemusi. Tegemist oli ainuõige otsusega, mis on lisanud Pürgi arengule kõvasti tempot. Noor ettevõte on kogunud üksjagu tunnustust ja auhindu, mis on lisanud enesekindlust ning tiivustanud võtma ette järjest julgemaid samme.

Kui esialgu oli Pürgil kavas valmistada teklikotte, siis nüüdsest on tootevalikusse lisandumas elegantne portfell, ridikül ja sülearvutitasku. Noored ise ütlevad, et kõige enam on nad selle aja jooksul arenenud meeskonnana. Nad mõistavad üksteise tööpanust ja tunnevad teineteise tugevusi ja nõrkusi. Koostööoskust on tulnud õppida ka äripartneritega suheldes, mis on andnud omakorda juurde stressitaluvust ja kuulamisoskust.

Edasi on arenetud ka tehniliste oskuste, ajaplaneerimise ja äriarendamise erinevate nüansside osas. Kõigi nende ettevõtluses äärmiselt vajalike oskuste kõrval on nad valmistanud teklikoti tööstusliku prototüübi. Peagi on samas seisus ka portfell. Arengu kiirus võiks olla eeskujuks paljudele märksa kogenenumatele ettevõtjatele.

Vildist toodetega Euroopat vallutama
Noored ise leiavad, et õppida on veel väga palju — nii ärijuhtimises, tootearenduses, müügis, kui tootmisprotsessis. Kuid mis peamine — Pürg ei näe selles probleemi, vaid võimalust.

Nii nagu kogu Tartu loomemajanduskeskuse meeskond nägi antud koosluses väga mitmekülgset potentsiaali, on see ilmselt silma jäänud ka Ajujahi korraldajatele, kuna praeguseks on Pürg valitud 301 idee hulgast seitsme parema sekka.

Tulevikust rääkides teab Pürg üsna täpselt, kuhu nad pürgida soovivad. Teklikoti ideega kavatsevad noored vallutada nii Eesti, Läti kui Põhjamaade turu. Portfelliga aga — miks ei võiks see olla Pariisi moemaailma uus toode ja Pürgi võimas lipulaev? Unistada tasub ju suurelt.