„Aasta algusest alates on fikseeritud paketi kasutajad olnud hinnavõidus kolmel korral, kuigi teistel kuudel on börsipakett osutunud soodsamaks valikuks ja kümne kuu kokkuvõttes on börsipaketi tarbijad endiselt kolm protsenti hinnavõidus. Oktoobris püsisid börsihinnad valdavalt stabiilsena, kuid kuu keskel Soome ja Rootsi kaabli hoolduse tõttu paariks päevaks kõrgele hüpanud börsihinnad mõjutasid ka kokkuvõttes tarbijate oktoobrikuu elektriarvet,“ rääkis Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et oktoobris oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril fikseeritud hinnaga pakett koos käibemaksuga 0,24 eurot odavam kui enimvalitud börsileping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli oktoobris 3,04 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Tamm juhib tähelepanu, et paljude tarbijate üheaastased elektrilepingud kaotavad aasta lõpus kehtivuse, mistõttu peaksid tarbijad hakkama juba praegu sobivat elektripaketti otsima. „Selleks, et uus elektrileping hakkaks müüjaga kehtima 1. jaanuarist 2014, tuleks uus elektrileping sõlmida hiljemalt 10. detsembril ja olenevalt elektrimüüjast vana leping lõpetada kas 30 või 21 päeva enne aastavahetust,“ lisas Tamm.