„EMT on pidanud võrkude kiiret väljaehitamist oluliseks juba ettevõtte algusest peale,“ ütles EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg.

„Mobiilsideteenuse esmane eeldus on, et see oleks kliendile kättesaadav, mistõttu ongi EMT alati pingutanud, et uusimad tehnoloogiad jõuaksid klientideni võimalikult kiiresti. Praegu, kui oleme esimese mobiilsideoperaatorina katnud kogu Eesti 3,5G võrguga ning kiire internet on inimestele kõikjal reaalselt kättesaadav, alustame 4G võrgu laiendamist maakonnakeskustesse. Ja loomulikult jätkuvad võrgu tihendamised kõikides kasutatavates võrkudes.“

Maakondadesse 3,5G levialade rajamisel kasutab EMT 900Mhz sagedusi (UMTS900 tehnoloogiat), tiheda asustusega linnades 2100Mhz sagedusi. EMT 3,5G võrgus on võimalik kasutada vastava mobiiltelefoni või modemi olemasolul kuni 21,6 Mbit/s allalaadimiskiirust ja kuni 5,76 Mbit/s ülelaadimiskiirust pakkuvat mobiilset internetti. Keskmised saavutatavad kiirused sõltuvad kliendi kaugusest tugijaamast, võrgu koormusest, kasutatavast terminaalseadmest (modemist) jms asjaoludest.

EMT mobiilset internetti kasutab täna ca 25% kõikidest EMT klientidest ning kasutajate arv jätkab kasvamist.

EMT klientide lemmiktegevused internetis on surfamine, foto- ja videoportaalide külastamine, P2P failijagamine, sotsiaalvõrgustikud, audiostriiming jms.