Briti vee-ettevõtete International Water ja United Utilities International konsortsiumi loodud International Water UU poolt ASi Tallinna Vesi 50,4 protsendile aktsiatele tehtud ostupakkumine ei näe ette vee hinna tõusu aasatatel 2001–2003, välja arvatud inflatsiooniga kaasnev muutus.

Aastatel 2004 ja 2005 on hinnamuutuse koefitsient 15 protsenti. Samuti kohustub veefirma muu hulgas kanaliseerima Tallinna hoonestamata piirkonnas aastaks 2006.

International Water UU pakkus enamusosaluse eest Tallinna Vees 1,38 miljardit krooni. Pakkumisest moodustas 30 miljoni aktsia märkimise hind 687 miljonit krooni ning 28 miljoni Tallinna linnale kuuluva aktsia ostuhind 641 miljonit krooni, mis on seni suurim pealinna vara müügist laekunud tulu.

Möödunud reedel Tallinnas viibinud ning aktsiate ostulepingu allkirjastanud United Utilities Internationali tegevdirektor Gordon Waters ei soovinud täpsustada, kui suuri investeeringuid kavatseb uus omanik teha siinsesse veefirmasse.

“See on küllaltki oluline suurus, mis sõltub samuti Tallinna enda arengust ja kasvust,” lausus ta.

Waters märkis, et kuigi Tallinna veevärk pole üldse halval tasemel, leidub siingi väljaarendamist vajavaid piirkondi, seda eriti kanalisatsioonitrasside osas.

“Nende väljaehitamine on ka meie enda huvides, nii saame juurde uusi kliente,” leidis ta.

Linnapea Jüri Mõisa sõnul saab linn tehingu tulemusel lisaks puhtale joogiveele ja tervet linna katvale kanalisatsioonivõrgule ka parandada oma rahavoogusid.

“Seda näitab tänavune linna eelarve, mis on 30% suurem kui eelmisel aastal,” lausus linnapea.