"Meil on piimatoodete osas käimas lepingu läbirääkimised, mis loodetavasti lähinädalatel jõuavad edukalt lõpule. Piimatöötleja ei saa kuidagi ühepoolselt hinda tõsta. Hinna- ja sortimendimuudatustega peavad ikka mõlemad osapooled lõpuks nõus olema," sõnas Kusmin.

"Kui põllumehed – piima tootjad - on töötlejatele andnud teada toorpiima hinna muudatustest, siis lähtuvalt sellest vaatavad ilmselt piimatöötlejad toorpiima hinna mõju oma toodete väljamüügihinnale üle ja edastavad soovitud muudatused jaekaupmeestele. See ei tähenda aga ühepoolset ja ultimatiivset hinna kehtestamist," selgitas ta.

"Meile on piimatöötlejad andnud teada mõnede toodete hinnamuudatustest, kuid mitte kõigi piimatoodete laushinnatõusust."

Eestis on Kusmini sõnul kolm suuremat linnapiimatoodete tootjat, kes konkureerivad tõsiselt omavahel. "Seega on jaemüüjal valik, kellelt mida ja kui suures mahus hankida," nentis ta.

Comarket teatas märtsi algul, et peatab Tere kilepiima müügi ning vähendas ka muude Tere toodete müügi. Põhjuseks oli Tere soov tõsta järsult piimatoodete hinda. Lisaks soovitas Comarket ostjatel proovida teiste tootjate paremate hindadega piimatooteid.

Eile teatas Tere, et võtab ka ülejäänud tooted Comarketist müügilt ära.