ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on ETK Grupp ehitanud üles oma kliendikaardiga seotud makselahenduse, mis toimib pankadest sõltumatult. Kusmini sõnul aitab uus boonusprogramm ning uuenenud Säästukaart pakkuda tarbijale senisest laiemat teenuste valikut ning muuta arveldamise kliendile mugavamaks. „Nüüdsest piisab ETK Grupi kauplustes oste tehes vaid ühest kaardist – Säästukaart Plussist,“ lisas Kusmin.

Kliendikaardile saab raha laadida oma pangakontolt, kuid kaart toimib ka kui krediitkaart. Krediitkaardi taotlemiseks peab Kusmini sõnul inimese sissetulek olema vähemalt 150 eurot kuus. Krediidi kasutamisel tuleb kasutatavalt summalt maksta intressi, mis jääb pankade pakutavale tasemele.

„Säästukaart Plussi näol on loodud alternatiiv pangakaartidele. Sellega on võimalik maksta sooritatud ostu eest, koguda boonuspunkte, saada kaupadelt soodustusi, võtta kaupluse kassast välja sularaha ja soovi korral maksta suuremate ostude eest pikema aja jooksul,“ selgitas ETK Finantsi juhatuse esimees Piret Paulus.

Hetkel on Säästukaardi omanikke üle 345 000. Pauluse hinnangul võiks nendest umbes 80 000 inimest olla huvitatud ka uue finantsteenuse kasutamisest läbi Säästukaart Plussi püsikliendiprogrammi. Uue kaardilahenduse käibeks prognoosib Paulus 100 miljonit eurot.

Samaaegselt Säästukaart Pluss maksekaardi turule tulekuga käivitub ETK Grupi kauplustes ka uus boonusprogramm. Kõiki Säästukaardi omanike premeeritakse püsikliendikaardi kasutamisel boonuspunktidega, mida on võimalik hiljem kasutada ostude eest tasumiseks ETK Grupi kauplustes.

Igale Säästukaart Pluss püsikliendikaardi omanikule määratakse limiit, mille ulatuses saab ta kaarti makseteks või sularaha väljavõtmiseks kasutada. Limiiti saab tagastada kas otsekorraldusega või siis kliendi enda poolt teostatava pangaülekandega. Lisaks saab kaarti kasutada ka ettemaksukaardina.

Säästukaart Pluss on kõikides ETK Grupi kauplustes kehtiv kaart, millega on võimalik maksta sooritatud ostu eest, koguda boonuspunkte, saada kaupadelt soodustusi, võtta sularaha otse kaupluse kassast ning suuremate ostude korral maksta summa osade kaupa. Boonuspunktid kantakse kliendi kontole järgmise kuu 6. päevaks ning nendega on võimalik tasuda ostude eest ETK Grupi kauplustes.

ETK on kohalikul kapitalil põhinev Eesti suurim toidu- jaesmatarbekaupade jaemüügigrupp, kuhu kuuluvad Maksimarketi, Konsumi ning A ja Okauplused kõikjal Eestis. Gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle Eesti, kokku366 müügiüksusega. ETK Grupi 2010. aasta netokäive oli ligi 360 miljonit eurot.Gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle kogu Eesti, kokku 366 müügiüksusega. ETKpüsikliendiprogrammiga Säästukaart on liitunud üle 345 000 inimese.