Peale selle näeb Sõerdi kava ette dividendidelt võetava tulumaksu alandamise 10 protsendini. Valitsus ei jõudnud oma neljapäevasel istungil küsimuses kokkuleppele ning leiti, et tulumaksureform peaks jääma järgmise valitsuse otsustada. Uus valitsus saab paika 2007. aasta kevadel.

Ärimees Rein Kilk ütles, et tema ei näe mingit põhjust, miks peaks hakkama hiilgavalt toimivat ning suure hooga riigikassat toitvat maksusüsteemi muutma.

“Mis puudutab maksundust ja mis puudutab maksubaasiseadusi, siis mina usaldaksin nii Reformierakonda kui ka Andrus Ansipit ning nende ideid. Eelarve kappab meeletu hooga taeva suunas. Kas hakkame taas fikseerima oma ehk siis riigi sissetulekuid?” küsis Kilk hämmeldunult.

Kilk mainis veel ära brittide vanasõna, mis ütleb, et ära paranda seda, mis töötab. “Ükski maksusüsteem ei tööta paremini kui meie oma praegu — riigi maksubaas suureneb meeletu kiirusega. Niinimetatud 0-tulumaks, mis 1994. aastast käigus, suurendas kohe eelarve real olevat ettevõtte tulumaksu numbrit. Kui vaatame riigieelarvet, siis 12 aastaga on see kümnekordistunud,” sõnas Kilk.