Ta suhtub nii aktsiatesse kui võlakirjadesse pessimistlikumalt, kuna keskpangad on surunud varade hinnad ebaloomulikele kõrgetele tasemetele. Minu portfellist 30% on rahas, seda on enam kui teiste inimeste portfellides, ütles ta Bloombergile.

„On raske öelda, et ma ostan viieks või kümneks aastaks aktsiaportfelli, magan rahulikult ja olen tootlusega rahul. Sama käib võlakirjade kohta,“ lausus kindlustusseltsi ja varahaldusfirma Allianz peanõustaja El-Erian.

USA, Jaapani ja Euroopa keskpangad on teostanud pretsedenditus mahus varade ostu püüdes sellega majandusi toetada. Nüüd on USA keskpank tõstmas juba teist korda sel aastal intressitaset. Jaapani keskpank on loobunud plaanist suruda 10-aastase võlakirja tootlus alla, mis kütab üles spekulatsioone, et keskpankurid on jõudmas stiimulitega ummikusse.

Oma lähenemist investeeringutele nimetas ta hantli-lähenemiseks, eelistades riskispektri mõlemat äärmust ja hoidudes keskosast eemale. Riskispektri keskosas on valitsuse võlakirjad, ettevõtete võlakirjad, aktsiad ja arenevate turgude varad.

Mõõdukas investor võib hoida 5% rahas, kuid konservatiivses portfellis võiks olla rahas 30 protsenti.

„Üha enam kasvab negatiivsete stsenaariumite tõenäosus,“ ütles ta. „Algul viib see aeglase majanduskasvuni ja seejärel majanduslanguseni. Parem on olla aktsiates ostja asemel müüja.“