Venemaa börs näitas eile õhtupoolikul 5protsendist kukkumist. Muidu stabiilsusega silma paistnud rubla on mõnevõrra nõrgenenud. Vene pankadevahelisel rahaturul on intressid tõusnud, võlakirjaturul hinnad langenud ja tootlused kasvanud. Põhjuseks on see, et välismaalased müüvad Vene finantsvarasid.

Danske Banki analüütik Lars Rasmussen kirjutas eile kiirkommentaaris, et eilsele päevale eelnenud 24 tunni jooksul on tulnud uudistevoog, mis on halvendanud investorite meelestatust.

Vene parlament tunnustas Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust. President Medvedev hoiatas Moldovat, et too ei kordaks Gruusia viga, üritades jõuga taastada kontrolli Transnistria üle. Samuti ütles Medvedev, et Venemaa valmistab ette resolutsiooni oma suhete kohta NATOga, isegi kui see tähendaks igasuguse koostöö lõppu. Venemaa peaminister Vladimir Putin aga ütles, et Venemaal ei oleks mingit kasu rahvusvahelisse kaubandusorganisatsiooni WTOsse pääsemisest. Paraku ei tundu Venemaal sinna enam nagunii asja olevat: iga WTO liige võib peatada liitumise ja üks WTO liige on näiteks Gruusia.

Danske Bank kirjutas tulevikku vaadates, et investoritel on head põhjused jääda väga ettevaatlikuks väga volatiilsete Vene finantsturgude suhtes. Turg ei pruugi olla põhjas ära käinud, palju oleneb Kremli retoorikast.