Hilton pakkus Scandicu eest 15,2 miljardit krooni. Pakkumise kohaselt annab Hilton Scandicu aktsionäridele iga aktsia eest 185,75 Eesti krooni ja 1,228 uut Hiltoni aktsiat.

See tähendab, et Hilton maksab 75 protsenti sularahas ja 25 protsenti oma aktsiatega ehk aktsia eest kokku 247,70 krooni. Ühinemisteate peale tõusis Scandicu aktsia esmaspäeval börsil 28 protsenti.

Scandic Hotelsi juhatus on soovitanud aktsionäridel pakkumine vastu võtta. Scandicu suurim osanik, Rootsi investeerimisfirma Ratos, kellele kuulub 25,1 protsenti aktsiatest, võtab kohustuse, et pärast pakkumise heakskiitmist ei müü ta Hiltoni aktsiaid 12 kuu jooksul.

Müük annab Ratosele 2,92 miljardit Eesti krooni tulu.

Scandicu suuruselt teine osanik on Soome riiklik kinnisvarafirma Kapiteeli, mis saab 7,1 protsendi aktsiate eest 1,05 miljardit krooni.

Analüütikute hinnangul maksis Hilton Scandicu eest kallist hinda. Hinna kruvis üles see, et Scandicul oli teisigi kosilasi, nagu Bass, Inter-Continental ja Accor.

Ostu tulemusena saab Hilton Skandinaavia maade hotelliturul, kus tal enne oli ainult üks hotell Taanis Kastrupi lennuväljal, otsekohe juhtiva positsiooni.

Hilton Groupi tegevdirektor David Michels ütles Briti ärilehes Financial Times, et kuna Euroopa hotellinduses käib praegu ühinemine, siis peab Hilton väga tähtsaks selles kaasalöömist.

“Scandicu ostmine on meie strateegiline samm,” täpsustas ta. Tema sõnul valis Hilton Scandicu välja nelja võrdse kandidaadi seast. Neist sõnadest võib järeldada, et Hilton jätkab laienemist, eelkõige Lõuna-Euroopas.

Hiltonile kuulub maailma 50 riigis 220 hotelli ja Scandicule 10 riigis 154 hotelli, neist enamik Põhjamaades. Kahe peale kokku tuleb neil seega 374 luksushotelli, millest 181 paikneb Euroopas.