Ehkki tavalistelt teatatakse aastas mõnest piksekahjust, siis käesoleval aastal on eripäraste ilmastikuolude tõttu Ifis registreeritud juba mitu pikselöögist põhjustatud tulekahju. Ifi eluasemekindlustus hüvitab klientidele pikselöögist tekkinud tulekahjud.

Ifi varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto sõnul tuleb aga arvestada, et Eestis on üle poole kodudest üldse kindlustamata ning sellest omakorda pooled on jätnud kindlustamata ka oma koduse vara.

Kuigi piksekaitse ei ole eramute puhul kohustuslik, on see siiski väga soovitatav ja seda eriti hajaasustusega piirkonnas. Piksevarda paigaldamisel tasub kasutada professionaalide abi, et ohutuse tagamiseks tagada väga täpsed nõuded.

„Kui pikne ei tekita tulekahju, aga näiteks kahjustab hoone elektriseadmeid või saab kannatada kodutehnika, siis hüvitatakse kahju kliendi poolt valitud paketi alusel. Näiteks koguriskikindlustuse või superpaketi olemasolul. Seepärast on väga oluline valida ka piisava kaitsega kindlustus. Tasub meeles pidada, et kui on ostetud kõige odavam pakett, mis korvab vaid tulekahju, siis tulekahju riski alt kodutehnika häireid ei hüvitata, kuna tulekahju pole tekkinud,“ lausus Kimsto.

Voolukõikumiste suhtes on eriti tundlikud televiisorid ja arvutid. Äikeseliste ilmadega tuleks kodumasinad vooluvõrgust välja tõmmata või soetada seadmed, mis kodust elektrisüsteemi äikese eest kaitsevad.