Tavidi teatel võimaldab tegevusluba ettevõttel osutada rahasiirde teenust, vahendas BNS.

"Riigipoolne uus järelevalvesüsteem annab meile ettevõttena paremad võimalused areneda üha uutele turgudele ja pakkuda klientidele senisest mitmekülgsemat teenust," kommenteeris Tavidi juhatuse esimees Kuno Rääk.

Ettevõtte teatel on möödunud aastast käivitatud Tavidi kontorid Bulgaarias olnud edukad ning selle aasta algusest töötav Taani esindus näib samuti perspektiivne ja seal on plaanis peagi avada ka põhikontor. "Mõtleme juba ka kaugema tuleviku peale, aga neid plaane on veel vara avalikustada," lisas Rääk.

Eurexi teatel võimaldab tegevusluba neil praegu osutatavate teenuste tõrgeteta jätkamist.

Parsum Partnersile väljastatud tegevusluba võimaldab neil inspektsiooni teatel osutada maksekontole sularaha sissemaksmise, maksekontolt sularaha väljavõtmise ja maksetehingute täitmise teenust. Sealhulgas võimaldab luba ettevõttel raha üle kanda makseteenuse pakkuja juures avatud maksekontole ja täita maksetehingut, kui raha on makseasutuse kliendile antud laenuna.

Ühtlasi võib ettevõte osutada rahasiirde teenust.

22. jaanuaril 2010 jõustunud makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse kohaselt peavad makseteenuseid osutavad ettevõtted taotlema finantsinspektsioonilt makseasutuse tegevusloa. Tegevusluba tuleb taotleda olenemata sellest, kas makseteenuste osutamine on äriühingu põhi- või kõrvaltegevus.

Varem makseasutused finantsjärelevalve alla ei kuulunud. Ilma vastava tegevusloata tohivad äriühingud makseteenuseid osutada kuni 30. aprillini 2011.