Vastandite omavahelise sümbioosi loomiseks sulatatakse traditsioonilised rõivaelemendid meisterlikult kokku uute tehnoloogiate ja luksuslike kangastega.

Väljaspool hooaega eksisteerivat disaini luuakse koostöös noorte moeloojate ja Kunstiakadeemia tudengitega, tuues sellega naistemoodi värskust, põnevust ja uusi seisukohti. Väga kaasaegne on ka Iris Janvieri naiselikkuse tõlgendamine, mis väljendub päikeselises ja õrnas, kuid samas tugevalt geomeetrilises loomingus.

Brändi taga on ääretult kenad naised Arina Baranovskaja ja Natalie S. Korovina — nemad on brändi süda ja hing. Vestleme Nataliega, et uurida Iris Janvieri tegemiste ja plaanide kohta.

Kuidas Iris Janvier kui bränd on alguse saanud? Mitu aastat olete tegutsenud?
Aastal 2011 mõtles Arina brändi välja äriülikoolis kodutöö raames. Sealt edasi idanes mõte — miks mitte see ka reaalselt teostada.

Kui palju on Iris Janvier nende aastate jooksul võrreldes algsete plaanide ja kontseptsiooniga muutunud?
Põhikontseptsioon on jäänud samaks — kõrge kvaliteet ja taskukohased hinnad, teha kleite mida saab kanda reaalses igapäeva elus, kus elutempo on tihtipeale väga kiire. Kvaliteet on aastatega veel paremaks läinud, kanga- ja mudelite valik on samuti muutunud laiemaks.

Teie juures leiab iga naine endale midagi: on klassikalise lõike ja joonega, romantilise puudutuse — pitsi, satsi ja lilledega — ning ka täiesti lihtsa ja minimalistlikku lähenemisega kleite, mantleid, pükse ja seelikuid. Mida kõige rohkem ostetakse?
Kõike. Sellepärast me teemegi kleite igale maitsele, sest naised tahavad sõltuvalt päevast olla erineva väljanägemisega. Täna tunneb ennast kaunitar skandinaavialiku disainiga kašmiirist kott-kleidis väga hästi, aga homme soovib hoopis selga panna suure koheva seelikuosaga lillelise kleidi ning tunda ennast sellega nagu tõeline printsess. Nii lihtsalt on. Meie oskame sellega arvestada. Seetõttu ongi meie tootevalik mitmekesine — kõik selleks, et pakkuda oma kliendile vastavalt meeleolule või olukorrale talle meelepäraseid rõivaid, milles ta ennast suurepäraselt tunneks.

Milline stiil Teid ennast iseloomustab? Mida meeldib Teil endal igapäevaselt kanda?
Loomulikult Iris Janvieri kleite. Me usume sellesse, mida teeme ja heameelega kanname enda loomingut.

Te kasutate väga kvaliteetseid ja efektseid kangaid nagu vill, peenvill, kašmiir, siid. Kust Te kangaid ostate?
Enamik kangaid on päris Itaaliast.

Teie tootepildid on omanäolised ja väga tugeva kunstilise käekirjaga — kuidas Te seda saavutate?
Me teame alati väga hästi, mida me tahame lõpptulemuseks saada. Enamasti on see efektne, stiilne ja värviderohke. Kui on kindel nägemus, siht silme ees, siis on ka tulemust lihtsam saavutada. Me ei jäta midagi juhuse hooleks ja teeme oma valikuid väga teadlikult.

“My Little Italy” võrratut kollektsiooni käisite lausa Veneetsias pildistamas. Mis Teid inspireeris? Kuidas tulemuseni jõudsite?
Tahtsime teha midagi täiesti teistmoodi. Midagi, mida me varasemalt ise polnud teinud. See oli väike challenge ka meile endile. Ja tulemus oligi ebatavaline, isegi müstiline, romantiline ja üdini naiselik. Itaalia arhitektuur ja atmosfäär olid kõige suuremaks inspiratsiooniallikaks ning keskkond soosis igati suurepärast fotosessiooni, võib öelda, et kogu tööprotsessi.

Millise kollektsiooni eest olete saanud kõige positiivsemat tagasisidet?
Siiamaani läheb tagasiside iga kollektsiooniga ainult paremaks. Loodame, et selle taga on meie jõuline areng ning püüd teha asju kõigil tasanditel veelgi paremini.

Mis on tulevikuplaanid? Kas soovite murda Eestist väljapoole?
Keskendume veel sellele, et igal Eesti naisel oleks kapis vähemalt üks Iris Janvieri kleit.

Minul on neid kokku pea sama palju kui kahel käel sõrmi. Osad olen lasknud teha eritellimusena, osad on kollektsioonikleidid. Rahul olen nende kõigiga. Kahtlemata on Arina ja Natalie oma ala spetsialistid, lisaks sellele head suhtlejad, stilistid ja nõuandjad. Iris Janvieri moemaja loomingust leiab iga naine endale kleidi.

Iris Janvieri kleidid on müügil Eesti Disaini lehel.