Trigon Gardeningi juhatuse liikme Raigo Roosve sõnul on Hortes rahvast täis ning nädalavahetustel on päeva käive pool miljonit krooni. “Veel pole alanud kõrghooaeg, massiline müük seisab alles ees, vast mai lõpu poole,” oli Roosve optimistlik.

Praegu on tema sõnul müüki tagasi hoidnud asjaolu, et öökülmaoht pole möödas ning amplid, suvelilled ja viljapuud alles ootavad oma aega.

“Ei tahaks küll emotsionaalne olla, aga juba praegu on täielik hullumaja. Kogu meie personal juhtideni välja on hõivatud,” iseloomustas ostubuumi Cerese juhataja Andres Suitso. Tema sõnul tuli Hortes turule õigel ajal ning võttis oma osa just kasvanud turust, mitte teistelt. Võrreldes mullu sama ajaga on Cereses müük kasvanud umbes 30% ning trend näitab kasvu. Suitso sõnul olemas isegi oht, et nad ei suuda kõiki klientide soove rahuldada ja mõned müügiartiklid saavad paari nädalaga lihtsalt otsa.

“Tootmine ei jõua järele. Eks selles defitsiidis on oma osa ka meil, sest uusi tootmispindu ja kasvuhooneid pole juurde tulnud,” lisas ta.