Sotsiaaldemokraadist Padar oli otsekohene: "Praeguses majandusolukorras riigil ootamatuid lisatulusid, millega ühe või teise asutuse eelarvesse lisavahendeid anda, tulemas ei ole. Iga riigiasutus peab oma planeeritud vahenditega toime tulema."

Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul ei osanud eile Äripäevale öelda, kust võtta kantselei eelarvesse 26 miljonit krooni. Kui riigikohus otsustab, et rahvasaadikud ei saa enda palku külmutada, peab summa hiljemalt 1. märtsiks kantselei eelarves olema, et rahvaesindajatele ikkagi seadusega ette nähtud palgatõus garanteerida.

Kui eelarvet koostati, siis eeldati, et riigikogulaste võimalikuks palgatõusuks ette nähtud summa võetakse valitsuse reservfondist. "Kaheksa protsenti kärbiti kõiki riigiasutusi, lisaks veel kolm - kokku juba 11 protsenti. Minu informatsiooni järgi ei tohiks reservis enam seda 26 miljonit olla. Viimati küsisin rahandusministrilt selle summa kohta sel nädalal. Ma ei saanud vastust," ütles Sibul ohates.

Ta ütles, et kui kantselei mullu kevadel eelarvet koostas ja selle projekti rahandusministeeriumisse läkitas, oli kogueelarve 26 miljoni võrra suurem.