Testis osalesid kaheksa sööjat, kellest kolm hindasid toite pimetestina ning viis inimest teadsid, mida nad söövad.

Maksimumpunktid, mida üks šašlõkk saada võis, oli 80 punkti, mida ei saavutanud aga ükski.

Vaata videost, mida testiti ning milline šašlõkk kõige maitsvam oli ning milline ei meeldinud:

Taipärane fileešašlõkk kanast (Tallegg) TESTI VÕITJA!

Terava maitsega kanaliha. Kuigi šašlõkitükid on ämbris ilmatuma suured ning enne vardasse ajamist peab need tükeldama suupärasemaks, on see siiski väga kvaliteetne ja figuurisõbralik valik. Liha on kananahata ning maitseb kergelt ja vürtsikalt. Kindlasti sobiks see šašlõkk just neile, kes armastavad teravaid elamusi.

Punkte: 53/80

Kaljašašlõkk sealihast (Rakvere)

Mõnusalt leivamaitseline, kindlasti üks erilisemaid tooteid testis. Rukkileiva maitse võib aga mõnele sööjale liha puhul tunduda harjumatult ebatavaline ning veidi ebameeldiv. Liha tükid olid taas hiiglaslikud ning enne vardasse ajamist tuli need tükeldada. Siiski oli liha mõnusalt taine, kuid kaljamarinaad oli liha muutnud väga kõvaks. See liha on uute maitsete otsijaile, kuna on kindlasti selle suve üks erilisemaid maitseid.

Punkte: 42/80

Kentucky kanašašlõkk (Nõo)

Kentucky kanašašlõkk on üpris turvaline valik, mis peaks maitsema kõigile, kes kana söövad. Marinaadi on lisatud veidi vürtse, kuid mitte liiga palju ning üldine maitse on pigem tavaline ja mitte-midagi ütlev. Ka selle liha puhul olid ämbrisse marinaadi asetatud tükid äärmiselt suured ning vajasid enne vardasse minekut noa alt läbi käimist.

Punkte: 43/80

Värska šašlõkk sealihast (Maks & Moorits)

Värskaga maitsestatud liha on mahlane ning küllaltki pehme liha, mis sulab suus. Samas on jällegi tegemist turvalise tootega, mille maitse on küllaltki tavaline ning peaks sobima kõigile, kes harjunud klassikalisi šašlõkke sööma.

Punkte: 42/80

Hapukoorešašlõkk sealihast (Maks & Moorist)

Sealiha kohta haruldaselt pehme ja suus „sulav“ šašlõkk. Liha on ka mõnusalt piprane, kuid kuigi tootja on üritanud tuua turule midagi „uut ja huvitavat“, sarnaneb hapukoorega liha pigem juba varasematest suvedest tuttavale keefirimarinaadile, kuigi pole ehk nii hapuka maitsega. See liha sobib hästi kooreste toitude sõpradele.

Punkte: 50/80

Vaata pilte šašlõkkidest!