"Ootuspäraselt ostetakse jaanipäevaks juba varem ära kampaaniapakkumistes olevad joogid. Karastusjookidest on eelistatud Põltsamaa jõhvikajook, Kellukese limonaad ja Coca-Cola," ütles Selveri avalike suhete juht Annika Vilu Delfile.

"Alkoholist on kõige enam varutud õlut, viina ja rummi. Õllest on hetkel popimad Alexander, Rock ja Selveri Pilsner, viinast eelistatakse Laua, Torni ja Viru Valge viina."

Palju ostetakse köögivilja, traditsiooniliselt müüakse jaanide ajal Vilu sõnul kõige rohkem kohaliku päritoluga tomatit ja kurki. Hetkel on müügitoppides eesotsas ka arbuus ja murel, sest nende hooaeg on äsja alanud ning viljad magusad.

"Liha ostetakse ette vähem, seda varutakse reeglina vahetult enne jaaniõhtut. Sellel aastal on näha, et osad inimesed valmistuvad vihma tõttu tubasteks jaanideks, sest palju on ostetud lõhefileed ja jahutatud broilerit," rääkis Vilu.

"Grillvorstidest on viimastel päevadel olnud populaarseimad Nõo toored grillvorstid ning Atria Jussi toorvorstid. Enimostetud šašlõkid on Rakvere keefirimarinaadis šašlõkk, Raanarootsi Gruusia šašlõkk ja Talleggi kintsušašlõkk."

Viimaste päevade Selveri müügitoppides on selgelt eesotsas ka roosikimbud ja Selveri köögi pidulauatooted, sest koolilõpetamised on jõudnud haripunkti. "Mõistagi ostetakse palju ka sääsetõrjevahendeid, sest sääsed on sel aastal erakordselt kiuslikud. Sääsetõrjevahendite müük on tänavu juba tuntavalt ületanud ka eelmise aasta rekordilist tulemust," nentis Vilu.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kadri Lainase sõnul müüvad Prismades sel aastal väga hästi šašlõkid. "On näha, et inimesed proovivad erinevaid maitseid. Taolise ostukäitumise põhjus on kindlasti ka asjaolu, et müüme sel aastal kõiki Prisma valikus olevaid šašlõkke 25 protsenti tavahinnast soodsamalt," sõnas Lainas.

Valida saab 46 erineva šašlõki vahel. Samuti ostetakse hästi toorvorste ja väga palju ostetakse väikeste väikeste lihatööstuste toodangut.

"Nagu ikka ostetakse hästi ka teisi jaanipäevaga seonduvaid tooteid - mahla, õlut, ketšupit, grillsütt, papptaldrikuid, sääsetõrjevahendeid ja muidugi ka vihmakeepe," lisas Lainas.