Mõis tõdes täna Nasdaq Tallinna börsi ja Ärikatla konverentsil "Tark raha", et on börsiettevõtetesse ise investeerinud ja kokkuvõttes kaotanud. Seejärel andis ta oma raha privaatpanganduse paigutada, eeldades, et selle ala eksperdid paigutavad tema raha edukamalt. „Nemad kaotasid veel rohkem,“ lausus ta.

Nüüd teeb Mõis ise otseinvesteeringuid töötleva tööstuse ettevõtetesse-teiste seas betoonitööstusesse ja puidutööstusesse. Nagu soovitas ka legendaarne investor Warren Buffett.

Mõis tunnistas, et Hansapank on olnud senini tema kõige suurem äri. Samas, kui ta oleks sealt saadud rahaga lihtsalt passima jäänud, oleks ta tänaseks oluliselt vaesem.
„See on investori elu: on suured võidud ja suured kaotused. Kui lõpuks plussis oled, on hästi,“ tõdes Mõis.

Ta avaldas arvamust, et börsile otsustatakse ettevõte viia tihti siis, kui senised omanikud ja juhid on juba tüdinenud ja tülpinud. Börsile minnes hindavad välismaised eksperdid ettevõtte mitmekordselt üles ja siis müüakse see teistele maha. Ehk börsil on ettevõtted tema sõnul liiga kallid. Mittebörsiettevõtted on Mõisa hinnangul paremini prognoositavad.