71% vastanutest olid möönval seisukohal, et see oleks igati tööotsijaile abiks. 21% arvas, et tegu oleks järjekordse soolapuhumisega ja ülejäänud jäid vastamisel erapooletuks.

Nagu vastuste proportsionaalsusest selgub, näeb suur osa vastanutest nõudlust karjäärinõustamise kui teenuse järgi ning sooviksid seda hüve tarbida. Kuigi antud küsitlust ei saa pidada uuringu vääriliseks, on alust arvata, et üldine ühiskondlik trend kaldub samuti nõudluse poole.

Et mitte rohkem spekuleerida, siirdun www.neti.ee leheküljele ja sisestan otsinguväljale sõna karjäärinõustamine. Vastuseks saan 20 kirjet. Kahjuks mitte ükski neist ei kutsu eelpool nimetatud teenust tarbima ja vastava valdkonna spetsialistidelt abi saama.

Hea küll, kuna karjäärinõustamine on suhteliselt uus termin, proovin õnne kutsenõustamisega. Vastuseks saan 47 kirjet ja juba esimene neist teatab, et Tartus on võimalik oma karjääri ekspertide abil planeerida. Siiski on tegu eelkõige Tartu üldhariduskoolide õpilaste tasuta nõustamisega, kuid teenuste nimekiri lubab uskuda, et ka teisi hädalisi ukse taha ei jäeta.

Ennäe, neljandal real terendab Eesti Vabariigi Tööturuamet — teenused. Nii tahaks uskuda, et riik oma kodanikke ka sellistes probleemides toetab. Rõõm jääb siiski üürikeseks. Lubavas sisuselgituses öeldakse, et:

  • Kutsenõustamine on Teie haridusele, tööoskustele ja isikuomadustele vastava töö või töölesaamiseks vajaliku koolituse soovitamine.

  • Kutsenõustamise käigus otsime lahendusi Teie küsimustele, mis tekivad seoses töö valikuga, tööalase karjääriga ning töö saamise või kaotusega.

    Seejärel selgub siiski, et teenust osutatakse ainult töötutele ja töölepingu lõpetamise teate saanud tööotsijatele.

    Kui tööturuamet kustutab tulekahju, siis milline institutsioon õpetaks tikkudega ümber käima?

    Tänases Eestis jookseb jäme punane joon hardusliku karjäärinõustamise ja tööturualase nõustamise vahel. Kui Sa ei kuulu ei ühte ega teise “koolkonda”, pole ühegi ülikooli nimekirjas ega ka töötu, on väga väike võimalus karjäärialast nõustamist saada. On olemas vaid käputäis entusiastlikke tegijaid lisaks koolide karjääriteenistustele ning neistki osad tegutsevad personaliotsingufirmade juures ja suunaga edukamale tööjõule.

    Samas on tänases Eestis üha raskem teha ettenägelikke ja isiksusega kooskõlas olevaid karjääriotsuseid.

    Puuduvad selged seosed teelahkmel olijale:

  • kuhu minna õppima ja kuidas õpitu tööeluga integreerida,
  • kuidas hinnata oma tööalaseid eeldusi
  • kuidas paremini hinnata enda võimalusi tööturul
  • kuidas teha sobivamaid kutse-, õppe- ja töövaliku otsuseid
  • millal ja kuidas täiend — või ümberõppida
  • kust saada vajalikke teadmisi ja oskusi, teavet ametikirjelduste ja palgainfo kohta
  • kuidas koostada elulookirjeldust, kirjutada töökohataotlust ja valmistuda tööintervjuuks

    Teada on, et karjäärivalikud mõjutavad tööga rahulolu. Töömotivatsioon ja rahulolu sõltub aga inimese ja töökeskkonna kokkusobivusest. Selleks, et teha tööeluga seonduvaid otsuseid, mis ka pikemas perspektiivis rahuolu ja konkurentsivõime tööturul tagaksid, oleks elementaarsed karjääriteenused hädavajalikud.

    Saab ka ilma hakkama. Nutikamad saavad veebis täita J. Hollandi karjääritesti ning selle põhjal teada oma kutsehuvitüübi, lisaks võivad nad lugeda karjääriteemalisi artikleid kodumaistelt karjäärilehekülgedelt ja selle kõige põhjal ennast ise aidata.

    Need, kes kannatlikult karjäärinõustamisteenuste levikut ootama jäävad, peaksid pöialt hoidma. Ikka selleks, et karjäärinõustaja õppekava kuskilt haridusministeeriumi lauanurgalt kiiremini kinnitamiseni jõuaks.