Varasemalt on kinnisvaraspetsialistid avaldanud arvamust, et Tallinna kesklinna korteriturul on hinnalagi käes ja oodata on mõningast korrektsiooni. Kesklinna uutesse kortermajadesse osteti spekulatiivsete investeeringutena massiliselt kortereid. Hoolimata sellest, et need nüüd on müüki jõudnud, pole ülepakkumist ja hinnalangust tekkinud.

Uutes soodsa asukohaga korterelamutes on järelturul toimunud korterite ostu-müügitehingute hinnad olnud kohati kuni 60% võrra kõrgemad. Pakkumishinnad on kesklinnas tõusnud aastaga ligikaudu 20%. Vanade korterite müüjadki lähtuvad uuselamute hinnatasemest. Suhteliselt kõrge hinna on saavutanud ka puitelamutes asuvad eluasemed.

Tallinnas on kesklinn magalarajoonidest ligi 30% kallim. Seetõttu võib prognoosida kesklinna korterihindade jätkuvat ning turu keskmisest kiiremat hinnatõusu. Uute kesklinnakorterite hinnatase on jõudmas järele vanalinnale.

Korterite pakkumine ja edasise hinnatõusu kiirus oleneb arendajate valmidusest ehitada täis veel hoonestamata sadamaalad ning Ahtri ja Rotermanni kvartal. Seni on selle piirkonna korterid olnud mõnevõrra vähem nõutud, kuna ala ei ole keskusega ühendatud. Linnasüdame lõikab sadamaalast ära korrastamata Rotermanni kvartal ja Narva maantee algus.