Uus pood peaks uksed avama 9. septembril, ütles Järve keskuse direktor Helle Tamm. Tema sõnul on praeguseks ruumid üle antud, teatas BNS.

Tööriistamarket müüb Soome ettevõtte Isojoen Konehalli Oy tarnitud elektri-, suruõhu- ja käsitööriistu, kompressoreid, kinnitusvahendeid ning aiatööriistu. Seni on Tööriistamarketi poed tegutsenud Tallinnas Peterburi teel, Rakveres ning Tartus.

Järva Tarbijate Ühistu üüritav pind on koos laopinnaga 2600-ruutmeetrine.

Tamme sõnul rendihindade tõusust Järve keskuses rääkida ei saa, kuna seal valitseb samasugune tendents kui ülejäänud turul: käibe langus on pidurdunud, aga tõusust rääkida ei saa.

Järve keskuses tegutsenud ehitus- ja remonditarvetepoe Key Ehituskaubad juhtkond võttis juunis kaupluse kodulehekülje teatel vastu otsuse lõpetada poe tegevus 23. juulil. Kodulehe järgi on kaubamärk Key Ehituskaubad turul aastast 1997.

Key Ehituskaubad operaatorfirma Esraven AS sai Krediidiinfo andmetel 2008. aastal 100,1 miljoni kroonise käibe juures 1,4 miljonit krooni kasumit. Töötajate arv oli 60. Maksuvõlga firmal polnud. Key ehituskaupade poodi pidanud AS Esraven kuulub täielikult Vello Kunmanile.

AS Järve Keskus kuulub valdusettevõttele Silikaat Grupp AS, mille aktsiate omanikud on 40 protsendiga Vello Kunman ning võrdsetes osades tema abikaasa Sirje ja tütred Key, Kea ja Kerstin.