Söögikoht on valmis maksma kliendi poolt küsitust poole väiksemat kompensatsiooni "tasuta lõunate" näol, mida solvunud ja toitlustusasutust internetis kibedate sõnadega kostitav klient keeldub vastu võtmast.

"Pingsa tööpäeva kiireks lõunapalaks valisin pasta koos salatiga ja asusin nobedalt sööma. Ei läinud kaua, kui ükshetk kostus mu hammaste alt tugev krigin ja ebamugavustunne," kirjeldas klient Heily oma blogipostituses.

"Poolnäritud pastat välja sülitades sain aru, et tegemist oli "kivi"-laadse tükiga minu toidu sees. Kuna selline intsident juhtus minuga seal majas juba teist korda - eelmisel korral leidsin kahtlase kõva tüki salati seest -, siis tundsin, et pean seekord teavitama ka klienditeenindajaid.

Nii ma läksingi, väljasülitatud tükk peos, kassasse ja andsin toimunust teada. Samal ajal juhtus minust mööda kõndima ka üks teine teenindaja, kes lausus suvaliselt: “See on ju tatar!“. Mul kukkus lõug sealsamas imestusest maani. Ma ju sõin pastat!? Muidugi minu ees vabandati ning ma oleksin asja sinnapaika jätnud, kuid nad tahtsid ikka õli tulle valada. Kostus väide, et ega nemad ei näe ka toidu sisse! Ühesõnaga, klienditeenindaja tegi otsuse, et Sõpruse Bistroo ei võta vastutust oma pakutava toidu kvaliteedi eest."

Naastes lauda avastas naine, et ta oli kaotanud ka killu oma hambast. Ta pidas mõttetuks klienditeenindajatega sellest rääkida ning lahkus. Tööjuurde naastes kirjutas ta kirja söögikoha juhtkonnale ning küsis otse, kas talle hüvitatakse tema hambaarsti kulu.

"Rutakalt mainisin, et ilmselt mu hambaarsti arve tuleb ligikaudu 60 euro kanti. Kust selle summa võtsin? Ma olen viimasel ajal mitmel korral hambaarsti juures käinud ja valdavenamus arveid on just sinna kanti läinud. Tegin täiesti tavalise maamehemõistusliku järelduse, et ju siis see kild mulle ka niipalju maksma läheb," sõnas Heidy.

Sõpruse Bistroost tulnud vastus sisaldas kliendi hinnangul tagasihoidlikku vabandust ja teavet, kes on tatra ja pasta tarnijad ning et vastusega võib minna paar nädalat. Samuti sisaldas see teavet, et enne midagi ei otsustata, kui tarnijatelt on vastus käes.

"Pärast kahte nädalat ootamist saatsin uuesti emaili, kus tõin välja, et olen nüüd "paar" (paar = kaks) nädalat oodanud ning olen ka vahepeal hambaarsti juures ära käinud. Lisaks küsisin väga otse – kuhu saadan hambaarsti arve ja ülekandeks vajalikud pangarekvisiidid. Oh seda vastust siis. Ma oleks nagu marutõbist rebast oksaga torkinud," kirjeldas klient.

"Esmalt anti mulle mõista, et nad on korralikult kodutööd teinud ning oma ekspertidelt välja uurinud kõikvõimaliku informatsiooni hammaste murdumise kohta. Edasi kirjutati into my face (otse näkku - toim), et terved hambad ei murdu niisama katki ja kindlasti ei maksa hamba parandamine 60 eurot. Nende hinnatud eksperdi arvates saab see summa olla 20-30 euro vahel."

Sõpruse Bistroo juht Rain Käärst kahetses juhtunut ning pidas 30eurost kompensatsiooni õigustatuks. "Vabandame veelkord kliendi ees, et selline kahetsusväärne apsakas juhtis. Kahju, et meie poolt pakutud kompensatsioon 30 euro eest Sõpruse Bistroo teenuseid ei sobinud," ütles ta Delfile.

"Õpime vahejuhtumist ja oleme homme paremad kui oleme täna," lisas ta.

Tarbijakaitseameti hinnangul peavad pooled omavahel ikkagi kokkuleppele saama ning kui nad asi lahendust ei saa, siis paneb kohus asjad paika. "Sellise kahjunõude puhul peab tarbija olema valmis tõendama, et tal olid enne hambad terved ning kindlasti tuleb vaidluse käigus ka selgitada, et kas purunemise põhjustas tarbitud toit jne," sõnas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.