Roheline Stroomi maa-ala on viimasel viiel aastal jõudsalt arenenud ja pakub järjest moodsamat elukeskkonda. Suurima tõuke selleks on andnud Rocca al Mare ja Pelgulinna vahele rajatud rannapromenaad, aga ka Stroomi rannaala ning Merimetsa korrastamine.

Nii on linnamürast omajagu eemale tekkinud väga ainulaadne kombinatsioon kergliiklusteest ja terviserajaga metsast, millega omakorda piirneb suurepärane park ja Tallinna puhtaim Stroomi supelrand mitmete mänguväljakute, pallimänguväljakute ja välikohvikute ning muu rannamõnude nautimiseks vajalikuga.

Vali oma rada
Merimetsa roheala näol on tegemist ulatuliku ja liigirikka rohealaga Tallinna südames, pakkudes mitmekülgseid võimalusi sportimiseks.

Metsas on terviserada, mille uuendamisega Tallinna linn hoogsalt tegeleb — kaotatakse jooksmist segavad ebatasasused ja juurikad ning raja äärde luuakse venitussein ning uued viidad. Rada ise kaetakse multšiga.

Käivitatud on ka projekt, mis avardab Stroomi kandi elanike liikumisvõimalusi ning vaba aja veetmist. Rajamisel on kergliiklustee, mis liidab ühte võrgustikku Nõmme, Mustamäe ja Õismäe kergliiklusteed ning Harku metsa ja Nõmme terviserajad.

Kõik see kokku pakub piiramatuid ja turvalisi võimalusi liikumisharrastustega tegelemiseks ning looduse nautimiseks nii jalutajaile, jooksjaile, jalgrattasõpradele kui ka
rulluisutajatele ning murdmaasuusatajatele, kes suvehooajal treenivad.

Kodulahe toetab tervislikku elustiili
Piirkonda rajatav Kodulahe kvartal on loodud rahuldama nende inimeste igapäevaseid vajadusi, kellele on olulised looduslähedane elu, sportimisvõimalused ja kaunid vaated, kuid samas ka transpordivõimaluste, kaupluste, lasteasutuste ja kesklinna lähedus.

Arhitektid on suurepärast looduskeskkonda arvestades püüdnud projektiga saavutada parimad päikesevalguse tingimusi ning vaateid. Merelähedus ning ümbritsev rohelus tekitasid soovi pakkuda igale korterile avarat rõdu või terrassi, kus vaadet ning puhast mereõhku nautida.

Samuti on kõrged nõudmised esitatud akustikale, viimistlusmaterjalide kvaliteedile ning energiatõhususele.

Kaunis keskkonnas maksad ainult tarbitu eest
Kodulahe kvartali prioriteetideks taastuvenergia kasutamine ja säästvad energialahendused.

Kuna energiatõhusus ja tulevaste korteriomanike kulud on uusarenduse puhul oluline teema, siis peab rajatav hoone täitma B-energiaklassi nõudeid. Vesipõrandaküte on selleks mugav ja energiasäästlik lahendus. Lisaks kaugküttele varustavad hoonet õhk-vesisoojuspumbad ja katusel asuvad päikesepatareid.

Kulud eluasemele olid juba Kodulahe projekteerimisel väga oluliseks lähtepunktiks. Arendaja kirjutas varakult lähteülesandesse energiatõhususe nõuded ning alternatiivenergia rakendamise soovid. Tulemuseks on uusarenduse hästi soojustatud seinad, kolmekordse paketiga puitaknad, päikeseenergia kasutamine, korteripõhine soojustagastusega ventilatsioonisüsteem ja mugav küttekulu mõõtmine kauglugemisega soojusmõõtjatega.

Jaga
Kommentaarid